Menu

Van der Gun matchwinnaar voor ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft in de zes competitiewedstrijden na de winterstop al evenveel punten verzameld als in de zestien duels van het vorige jaar, tien om precies te zijn. De ploeg won woensdagavond op eigen veld het inhaalduel met Roda JC (1-0) en lijkt zich enigszins te distantiëren van de gevarenzone. Ajax-huurling Cedric van der Gun scoorde het enige doelpunt.

Matchwinnaar Van der Gun was na de 2-2 tegen Feyenoord wederom de gevierde man in het Zuiderpark, waar de trouwe fans zelfs over Europese aspiraties zongen. Zo ver zal het niet komen, maar de inhaalrace van het elftal van trainer Schoenmaker is opmerkelijk en op basis van de getoonde inzet ook terecht. De derde zege binnen
een maand is niet in de laatste plaats te danken aan een wijs aankoopbeleid, de Spaanse verdediger Saavedra en de Japanse middenvelder Toda zijn absolute versterkingen.

Toda gaf de voorzet waaruit Van der Gun in de 19e minuut scoorde, met het hoofd nog wel, iets dat de lange verdedigers Van Hoogdalem en Luijpers zichzelf mochten aanrekenen.

Roda JC blijft wel kanshebber voor een plaats in het UEFA-bekertoernooi, maar verdient bepaald geen nominatie voor een schoonheidsprijs. De ploeg verzuimde de achterstand op Feyenoord te verkleinen. In het Zuiderpark waren de Limburgers in de laatste vijf minuten van de eerste helft gevaarlijk. De Vries gebruikte zijn vuisten bekwaam bij schoten van Vandenbroeck en Sergio en de Haagse doelman had geluk dat Cristiano een misser van Saeijs niet afstrafte.

Na de rust probeerde Roda JC de achterstand uit alle macht ongedaan te maken, maar de flegmatieke aanvallers van de bezoekers legden het af tegen de wilskracht van ADO Den Haag. Ook invaller Vicelich, die in oktober bij de 5-1 in Kerkrade drie keer scoorde, lukte de gelijkmaker niet. De Vries onderscheidde zich andermaal bij de inzet van de Nieuw-Zeelander, die op dat moment koud een halve minuut op het veld stond.


Bron ANP