Menu

Van der Gun scoort voor Willem II

Cedric van der Gun, op huurbasis uitkomend voor Willem II, scoorde zondagmiddag de gelijkmaker voor de Tilburgers in het duel tegen Heerenveen.

Willem II moest op bezoek bij de sukkelende Friezen in Heerenveen. In de eerste helft kwam Heerenveen op voorsprong via een benutte strafschop. In de 68ste minuut schoot Van der Gun de gelijkmaker achter doelman Vonk. Er veranderde niets meer aan de stand, waardoor de Ajacied een punt voor zijn Tilburgse club in de wacht sleepte. Het was het tweede doelpunt van Van der Gun voor de Tricolores. Willem II staat nu vierde op de ranglijst.

Pascal Heije en Mitchell Piqué, beide verhuurd aan RBC, speelden eveneens gelijk met hun club. In Utrecht bleven de twee ploegen steken op 2-2. Piqué viel twintig minuten voor tijd in voor doelpuntenmaker Den Ouden, Heije kwam niet in actie.

Jason Culina, vorig seizoen spelend voor Jong Ajax en nu verhuurd aan De Graafschap, verloor zaterdagavond met zijn club van Twente. Met een 5-1 nederlaag keerde de ploeg weer huiswaarts uit Doetinchem. Culina speelde de hele wedstrijd.