Menu
Van der Hart talent van de Toekomst

Van der Hart talent van de Toekomst

Mickey van der Hart is tijdens de Vanenavond vrijdagavond gekozen tot meest talentvolle speler van de Toekomst. De keeper kende een fantastisch seizoen met de A1. Naast het landskampioenschap haalde de A1 ook de finale van de NextGen Series. Van der Hart is vanaf aankomend seizoen de derde keeper van het eerste elftal.

Voor Mickey van der Hart, al sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax, kan het seizoen niet meer stuk. De talentvolle Ajacied werd vorige maand kampioen van Nederland, besloot de NextGen Series met een tweede plek en tekende recent een contract dat loopt tot en met medio 2015. Hoeveel beter kan het nog worden? Veel beter! Een maand na zijn contractondertekening kreeg Van der Hart van Frank de Boer te horen dat hij vanaf aankomend seizoen mag aansluiten bij het eerste elftal. Van der Hart wordt derde keeper van Ajax 1. Een enorme prestatie voor de eerstejaars A-junior.

Vrijdagavond kreeg Van der Hart uit handen van Theo van Duivenbode, voorzitter van Lucky Ajax (en sinds donderdag ook RvC-lid), de Sjaak Swart Trofee overhandigd. Vooraf gaf Van Duivenbode enkele hints. ,,Deze knul is twee dagen geleden achttien jaar geworden. Hij is de kleinzoon van een befaamde Ajacied, een van de beste centrale verdedigers ooit in Nederland: Cor van der Hart.’’

Mickey van der Hart is de meest talentvolle speler van de Toekomst. Mickey van der Hart is de meest talentvolle speler van de Toekomst.

Van der Hart kan dubbel feest vieren, omdat hij ook nog eens geslaagd is voor zijn VWO-examen. ,,Naar school gaan en zes à zeven dagen in de week trainen eist ontzettend veel discipline’’, vervolgde Van Duivenbode. De keeper keek bescheiden naar de voorzitter van Lucky Ajax. ,,Ik wil iedereen bedanken die de afgelopen vijf jaar met mij heeft gewerkt’’, sprak de Speler van het Jaar. ,,Meneer Grim, meneer De Boer (Ronald), onze keeperstrainer en de begeleiders, ontzettend bedankt. Maar ook mijn familie, mijn moeder, broertjes, vriendin en bovenal mijn vader, die er iedere wedstrijd is. Het is een eer dat ik deze prijs mag ontvangen.’’

Van der Hart volgt Davy Klaassen (2011), Christian Eriksen (2010), Aras Özbiliz (2009) en Daley Blind (2008) op. Ook Siem de Jong, Kenneth Vermeer, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en John Heitinga werden in het verleden tot meest talentvolle speler van de Ajax-jeugdopleiding gekozen.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Enkele leden van de Ajax Academy Club waren aanwezig tijdens de Vanenavond. Enkele leden van de Ajax Academy Club waren aanwezig tijdens de Vanenavond.
De B1 kende afgelopen seizoen meerdere successen. De B1 kende afgelopen seizoen meerdere successen.
Wim Jonk feliciteerde alle jeugdelftallen met hun prestaties. Wim Jonk feliciteerde alle jeugdelftallen met hun prestaties.
In de kleedkamers werden, onder de jeugdspelers, bekers verloot. In de kleedkamers werden, onder de jeugdspelers, bekers verloot.
Van der Hart met de begeleiding die hij uitgebreid bedankte tijdens zijn speech. Van der Hart met de begeleiding die hij uitgebreid bedankte tijdens zijn speech.