Menu
Van der Hart tekent nieuw contract

Van der Hart tekent nieuw contract

Mickey van der Hart heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn nieuwe en verbeterde contract met Ajax dat hem tot 1 juli 2016 aan de club verbindt. De doelman wordt komend seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles.

Het zal vreemd zijn voor Mickey van der Hart als hij straks in Deventer gaan trainen en spelen. Liefst zeven seizoenen speelde de net twintig jaar geworden doelman bij Ajax. Als jonge tiener kwam hij over van AFC: ,,En dat was wel even wennen voor een jongen uit Amstelveen", herinnert hij zich. ,,Ze waren hier heel direct. Maar eigenlijk ging het heel snel met mij bij Ajax, want in mijn tweede jaar was ik al aanvoerder."

Aanpassingsproblemen bij Go Ahead Eagles, de club waaraan Van der Hart voor een jaar wordt verhuurd, verwacht hij niet. ,,Natuurlijk is het wennen na zeven jaar Ajax, maar Go Ahead heeft een vrij vergelijkbare stijl als Ajax. Dat ik daar ook speel met jongens die hier bij Ajax mijn vrienden waren zoals Nick de Bondt, Sven Nieuwpoort en Xandro Schenk is voor mij een bonus. Bovendien ken ik Sjoerd Woudenberg, de keeperstrainer goed. Hij was de afgelopen jaren keeperstrainer van de Ajax Vrouwen. Ik was toe aan deze stap. Ik ben twee jaar derde keeper geweest, speelde eerst met Jong Ajax in de Beloftencompetitie en afgelopen seizoen in de Jupiler League. Die stap paste precies in mijn plaatje. Ik heb in de Jupiler League een goede ontwikkeling doorgemaakt, fysiek en mentaal. Op trainingen ging het meer om de details en ik merkte ook dat het coachen van je medespelers sneller moest dan voorheen. Dat zal in de Eredivisie nog weer sneller moeten", verwacht de jonge keeper. ,,Het zal een strijd van overleven worden bij Go Ahead. Ik zal meer verantwoordelijkheid krijgen en daar loop ik niet voor weg. Er zit veel druk op de wedstrijden en des te meer druk hoe lekkerder ik het vind. Ik heb er vertrouwen in."

Twee wedstrijddata staan al met chocoladeletters in zijn agenda: 25 oktober en 8 februari. De onderlinge duels van zijn nieuwe club Go Ahead Eagles met Ajax: ,,Het idee om niet met maar tegen Ajax te spelen is gek. Maar wel leuk. Natuurlijk ga ik ook dan voor het resultaat", grijnst hij breeduit.

Gesterkt door een kersvers contract bij Ajax tot 1 juli 2016 gaat hij de uitdaging van het spelen in de Eredivisie graag aan: ,,Ik sta hier met een goed gevoel. Volgend jaar hoop ik terug te zijn en zo snel mogelijk eerste keeper bij Ajax te worden."

Houd vanavond Ajax TV in de gaten voor een uitgebreid interview met Mickey van der Hart

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst