Menu
Van der Heijden bijna weer fit

Van der Heijden bijna weer fit

Het gaat goed met Jan-Arie van der Heijden. De talentvolle Ajacied is zo goed als hersteld van zijn teenblessure(s). Hij hoopt woensdag weer met de groep mee te trainen.

Jan-Arie van der Heijden kan weer schieten. Zijn teenproblemen zijn zo goed als voorbij. Jan-Arie van der Heijden kan weer schieten. Zijn teenproblemen zijn zo goed als voorbij.

Het is de eerste training na de 2-1-nederlaag tegen Roda JC. De meeste basisspelers van het duel in Limburg trainen binnen. Een select groepje verricht buiten de nodige arbeid. Onder hen de van teenblessures herstellende Jan-Arie van der Heijden. De talentvolle jongeling traint apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. Verschillende oefeningen passeren de revue: schieten op doel, sprinten, krachtoefeningen. Aan zijn schoten is te zien dat het de goede kant op gaat. Vol overtuiging knalt hij met links en rechts de ballen in het lege doel. ,,Het ging goed vandaag”, zegt hij als zijn oefensessie erop zit. ,,Ik heb bijna helemaal geen last meer.”

Van der Heijden had zowel aan zijn linkervoet als aan zijn rechtervoet een teenblessure. Beide kwetsuren liep hij kort achter elkaar op tijdens twee verschillende trainingen. ,,Het gebeurde steeds in een duel met een ploeggenoot”, legt hij uit. Een teen aan zijn linkervoet was gebroken, maar daar had hij niet zo heel lang last van. Een teen aan zijn rechtervoet - niet gebroken - zat hem meer dwars. Maar ook de rechterkant lijkt goed hersteld. ,,Heel af en toe voel ik die teen nog”, vertelt Van der Heijden. ,,Maar als het goed is, kan ik woensdag weer met de groep meetrainen."

Laurent Delorge trainde weer mee met de groep. Laurent Delorge trainde weer mee met de groep.

Een andere ‘patiënt’ die maandag buiten op het trainingsveld verscheen, was Laurent Delorge. De Belg, herstellende van een achillespeesblessure, is ook op de weg terug. Wanneer trainer Adrie Koster weer kan beschikken over Delorge is nog niet helemaal duidelijk. Maar dat hij deze groepstraining zonder problemen afwerkte, was in ieder geval een goed teken.