Menu
Van der Hoorn en Krkic sluiten aan

Van der Hoorn en Krkic sluiten aan

Mike van der Hoorn en Bojan Krkic tekenden vandaag hun contract bij Ajax. Beide spelers verschenen ook meteen op het trainingsveld. Van der Hoorn deed mee tijdens de ochtend- en middagtraining, Krkic verscheen alleen ’s middags op het veld.

Om 10.15 uur stond Mike van der Hoorn Ajax TV nog te woord in de ArenA, nauwelijks een kwartier later stapte hij op de Toekomst het trainingsveld op voor de eerste oefensessie met zijn nieuwe ploeggenoten. Een flinke training, met veel partijvormen, waar Van der Hoorn meteen aan de bak moest. ,,Het is echt een niveautje hoger”, zei de verdediger na de training. ,,Maar dat is alleen maar goed, daar trek je je aan op. Ik ben blij dat het nu echt begonnen is.”

Frank de Boer stond na afloop nog even stil bij de komst van Van der Hoorn. ,,Het wordt echt een heel lang en zwaar seizoen, waarbij we Mike heel goed kunnen gebruiken. Hij moet proberen zoveel mogelijk wedstrijden in het eerste te spelen. Er is veel concurrentie, dus hij moet zijn stinkende best doen om in de basis te komen. Maar dat geldt voor iedereen.”

Na afloop van de middagtraining sprak Frank de Boer met Bojan Krkic. Na afloop van de middagtraining sprak Frank de Boer met Bojan Krkic.

De hoofdtrainer is overtuigd van de kwaliteiten van Van der Hoorn. ,,Hij heeft een goede inspeelpass en brengt ook flink wat lengte mee. Hij heeft voor vier jaar getekend dus we hebben tijd genoeg om hem tot een echte Ajax-verdediger te kneden. Dat hoeft niet lang te duren, want zijn basis is dankzij het werk van Jan (Wouters, trainer van FC Utrecht, red) ook al goed.”

Bojan Krkic deed ’s ochtends nog niet mee met de groep, want eerst moest zijn handtekening onder het contract worden gezet. Nadat dat rond de klok van twee uur was gebeurd, stond hij 's middags wel op hetzelfde veld als zijn nieuwe ploeggenoten. De van Barcelona gehuurde aanvaller kon nog niet heel veel van zijn kunsten tonen, want de bal kwam er in de middagsessie nauwelijks aan te pas. Na een rondo kregen de spelers vooral veel balans- en hardloopoefeningen voorgeschoteld. Vrijdagochtend staat er opnieuw een training op het programma, dan volgen wellicht de eerste ‘Ajax-goals’ van Bojan Krkic.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Daley Blind trainde vandaag weer voor het eerst dit seizoen met de groep mee. Daley Blind trainde vandaag weer voor het eerst dit seizoen met de groep mee.
Toby Alderweireld haalt uit tijdens een van de partijtjes. Toby Alderweireld haalt uit tijdens een van de partijtjes.
Ricardo van Rhijn (links) sloot vandaag ook weer aan bij de selectie, naast hem Tobias Sana, die vandaag zijn 24ste verjaardag vierde. Ricardo van Rhijn (links) sloot vandaag ook weer aan bij de selectie, naast hem Tobias Sana, die vandaag zijn 24ste verjaardag vierde.