Menu
'Van der Hoorn is er klaar voor'

'Van der Hoorn is er klaar voor'

Mike van der Hoorn begint zondag tegen FC Utrecht in de basis. Dat maakte Frank de Boer bekend tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,Van der Hoorn is er klaar voor”, aldus de hoofdtrainer. ,,Tegen zijn oude club, dat maakt het extra speciaal.”

Van der Hoorn viel dinsdag tegen AC Milan in voor de geblesseerde Niklas Moisander. Ajax pakte in de slotfase een 1-0-voorsprong, maar zag de Italianen in blessuretijd toch gelijkmaken via een penalty, toegekend omdat Van der Hoorn zijn tegenstander Balotelli vastpakte. ,,In mijn ogen was het geen penalty, laat dat duidelijk zijn”, aldus De Boer. ,,Ik heb er nog even kort met Mike over gesproken en ik heb hem gezegd dat hij moet beseffen dat hij niets verkeerds heeft gedaan. Soms houd je gewoon heel even je tegenstander vast, dat hoort bij het voetbal. Dat deed ik vroeger ongetwijfeld ook. Maar Balotelli werd in mijn ogen niet gehinderd.” De Boer vertrouwt erop dat Van der Hoorn er staat tegen zijn oude club. ,,Ik weet zeker dat hij er klaar voor is. Voor dit soort wedstrijden is hij toch naar Ajax gekomen.”

Wat betreft de tegenstander van zondag weet De Boer dat het oppassen geblazen is. De laatste zege tegen FC Utrecht dateert van seizoen 2009-2010: 4-0. Zes keer op rij werd er niet gewonnen tegen de club uit het midden van het land. ,,Het is een lastige tegenstander voor ons. FC Utrecht weet altijd iets extra’s te brengen als ze tegen Ajax spelen. Ik herinner me nog dat ze ons met 6-4 versloegen. Maar na die wedstrijd kwamen ze in een enorm dal terecht. Voor Utrecht is het altijd speciaal om tegen Ajax te spelen.”

De Boer liet weten dat Christian Poulsen opnieuw als centrale middenvelder begint tegen FC Utrecht. ,,Christian brengt een bepaalde drive. Die misten we wel een beetje in de fase dat we veel verloren.” Of Poulsen zondag op het middenveld gezelschap krijgt van Lerin Duarte is nog niet zeker. Zaterdag wordt gekeken of hij fit genoeg is voor het duel met FC Utrecht. Geblesseerd of niet, De Boer is tevreden over de ontwikkeling van de nieuwe aanwinst. ,,Lerin hoeven we niet te vergelijken met Christian Eriksen. Het zijn twee verschillende voetballers met ieder specifieke kwaliteiten. Duarte manoeuvreert comfortabel, hij moet het hebben van zijn acties en ik weet zeker dat hij zijn stempel kan gaan drukken op het team.”

Ook de ontwikkeling van Stefano Denswil kwam nog even aan de orde. De Boer is niet verrast dat de jonge verdediger - dinsdag nog trefzeker tegen Milan - het zo goed doet. ,,Voor ons is dat geen verrassing. Hij ontwikkelde zich al heel goed bij Jong Ajax. We wisten dat hij eraan zat te komen. Ik heb hem wedstrijden zien spelen die zo goed als foutloos waren.” Op de vraag of het mogelijk is dat Denswil meegaat met Oranje, bleef De Boer nuchter. ,,Het is belangrijk dat hij zich eerst focust op de wedstrijden van Ajax.” Te beginnen natuurlijk met Ajax - FC Utrecht van aanstaande zondag. Aftrap: 12:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst