Menu
Van der Hoorn scoort voor Jong Oranje

Van der Hoorn scoort voor Jong Oranje

Ajacied Mike van der Hoorn heeft donderdagavond gescoord voor Jong Oranje. De verdediger kopte na een corner de 3-0 binnen in het EK-kwalificatieduel met Jong Schotland. De Nederlanders wonnen de eerste groepswedstrijd met 4-0.

Jong Oranje begon het eerste EK-kwalificatieduel met Jong Schotland stroef. Het was dat oud-Ajacied Warner Hahn zijn doel goed verdedigde anders was de thuisploeg - het duel werd in Nijmegen gespeeld - op achterstand gezet. De enige serieuze dreiging kwam van Ajacied Ruben Ligeon die zijn inzet gekeerd zag door de Schotse doelman.

Na een doelpuntloze eerste helft ging het in de tweede helft beter met Jong Oranje, waarvoor doelman Mickey van der Hart voor het eerst was geselecteerd. De Ajacied kwam echter evenals zijn clubgenoot Lesley de Sa - ook voor hem was het zijn eerste selectie in Jong Oranje - niet in actie.

In de 52e minuut stiftte Vilhena de bal onderkant lat binnen, 1-0. Nadat Jong Schotland twee goede kansen op de gelijkmaker onbenut had gelaten, scoorde Castaignos de 2-0. Mike van der Hoorn tilde de marge naar drie, nadat hij een hoekschop van de voet van Depay binnenkopte, 3-0. Het slotwoord was aan invaller Drost die de 4-0 aantekende.

Komende maandag speelt Jong Oranje in Luxemburg het tweede kwalificatieduel.

Opstelling Jong Oranje: Hahn; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Koppers; Ebecilio (70. Drost), Van Ginkel (85. Sporkslede), Vilhena, Promes, Castaignos, Depay (78.Slagveer)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Joep Leenen