Menu

Van der Lem technisch directeur Saudi Arabië

Gerard van der Lem tekent per 1 juli 2003 een contract bij de nationale voetbalbond van Saudi Arabië. Van der Lem wordt er technisch directeur. De verbintenis loopt tot en met het WK van 2006. Bij Ajax is Van der Lem momenteel trainer van de beloften.

De voetbalbond van Saudi Arabië heeft bij Ajax het verzoek neergelegd Van der Lem reeds per 1 oktober van dit jaar te mogen inlijven. Ajax beraadt zich nog op dat verzoek.

Gerard van der Lem werd op 29 mei van dit jaar aangesteld als trainer van Jong Ajax. Hij volgde in die functie Jan Olde Riekerink op, die op zijn beurt vertrok naar het Belgische AA Gent.

De beloftenselectie van Ajax behaalde vorig seizoen de landstitel en drong door tot de halve finales van zowel de Amstel Cup als de Amstel Cup voor tweede elftallen.

Gerard van der Lem kwam voor het eerst in 1990 als jeugdcoach bij Ajax. Als assistent van Louis van Gaal maakte hij alle hoogtepunten van Ajax in de jaren negentig mee. Naast vier landstitels, één KNVB beker en drie Supercups won Van der Lem met Ajax de UEFA Cup (1992), de Europese Supercup (1995) en als klap op de vuurpijl de Champions League (1995).