Menu

Van der Lem toeschouwer bij vrijdagtraining

Ajax trainde vrijdagmorgen in de Arena. Net als de afgelopen paar dagen ontzag trainer Koeman zijn spelersgroep enigszins. De coach waakt voor overbelasting, aangezien de trip naar Egypte aansluitend op het trainingskamp in Portugal veel van de Ajacieden heeft gevraagd.

Vrijdagmorgen lag bij de training het accent op het scoren. Aan de ene kant van het veld, onder leiding van Ruud Krol, werkte een groep spelers af op het doel. Aan de overkant trainden Koeman en Tonny Bruins Slot met een aantal Ajacieden op standaardsituaties. Eerst namen Maxwell, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde een serie hoekschoppen. Vervolgens werden de penalty's geoefend en als laatste kwam het muurtje met gele plastic spelers het veld op en mochten de vrije-trapspecialisten zich uitleven. Ronald Koeman gaf zelf eerst even het goede voorbeeld door de bal onhoudbaar langs keeper Bogdan Lobont te schieten.

Aandachtig toeschouwer bij de training was Gerard van der Lem. De man die in oktober zijn functie als trainer van Jong Ajax inruilde voor de baan van bondscoach van Saoedi-Arabie was even terug in Amsterdam, nadat hij in december met hartklachten in het ziekenhuis belandde en zelfs enige tijd op de intensive care door moest brengen. Inmiddels gaat het weer 'heel goed' met hem, meldde Van der Lem aan de zijlijn. ,,Ze hebben me helemaal doorgelicht maar konden eigenlijk niets vinden dat de oorzaak kon zijn. Waarschijnlijk is het een virus van buitenaf geweest. Er is bij mij wel een pacemaker ingebracht, die er voor moet zorgen dat mijn hartritme niet meer te laag wordt.''

Van der Lem was nog bezig te melden dat hij binnenkort door artsen in Riadh nogmaals wordt onderzocht, toen de training van Ajax was afgelopen en de spelers die eerder voor Jong Ajax uitkwamen hun oude coach in het vizier kregen. Boukhari, De Jong, Seedorf, Sneijder; allemaal kwamen ze met een grote glimlach op het gezicht aangehold om Van der Lem te begroeten en te informeren naar zijn gezondheid. Het deed de coach zichtbaar goed.

Chivu, Stekelenburg, Van der Meijde, Mido en Van Damme bleven na de training nog lang op het veld om hun traptechniek verder te verbeteren. Mido kwam als laatste het veld af, ook omdat hij de ballen moest halen die Van der Meijde en Stekelenburg naar alle hoeken van het stadion hadden geschoten. De rechtsbuiten en de keeper waren zo 'behulpzaam' om de Egyptenaar te wijzen waar hij heen moest voordat ze lachend de catacomben in verdwenen .