Menu
Van der Linden: 'Speciaal gevoel weer op het veld te staan'

Van der Linden: 'Speciaal gevoel weer op het veld te staan'

Vita van der Linden maakte vrijdagavond voor het eerst na 1,5 jaar blessureleed weer minuten in de competitie. Een kruisbandblessure hield de 21-jarige verdedigster een lange periode aan de kant. In het eerste competitieduel van 2018 tegen VV Alkmaar mocht ze invallen. ,,Dit soort momenten geven je zoveel energie.”

De blessure van Van der Linden duurde langer dan verwacht. ,,Ik heb in Estland (Champions League kwalificatietoernooi red.) vertraging opgelopen. Het afgelopen jaar heb ik wedstrijdritme opgedaan bij Buitenveldert, maar hield ik steeds last van mij blessure.”

Terug op het veld na lang blessureleed: @vitavdlinden & @Soraya_verhoeve! ���� #ajaalk pic.twitter.com/d7Zn6TUyaF

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 26 januari 2018

Van der Linden vond het fijn om weer op het veld te staan. ,,Ik heb natuurlijk kleine trainingspartijen gedaan, maar op het moment dat je hier in het veld komt, merk je echt dat het heel anders is. Je hebt veel meer energie en merkt dat het om het ‘echie’ gaat, dat voelt toch wel heel speciaal.”

Het moment
De verdediger zat voor de winterstop ook al bij een aantal duels op de bank, maar toch maakte ze vrijdagavond pas haar rentree. ,,Het ging al een tijdje goed, maar het moment was er niet om in te vallen. Dat moment was er vandaag wel.”

'De laatste lootjes wegen het zwaarst'

'Een frustratie die je weg moet zetten'
Wat was het moeilijkste aan de revalidatie? ,,De laatste lootjes wegen het zwaarst. Want op het eind denk je na 9 maanden dat je fit bent, maar dan duurt het bij een terugslag nog een halfjaar langer. Je hebt het gevoel dat je alles weer kan maar dat is niet zo. Dat is een frustratie die je weg moet zetten. Om dat aan de kant te schuiven is het lastigste.”

Lotgenoot Soraya Verhoeve
Van der Linden was niet de enige Ajacied die tegen VV Alkmaar haar rentree maakte na een blessure. Soraya Verhoeve had ook een kruisbandblessure en bracht tijdens de revalidatie veel tijd in de gym door met Van der Linden. ,,Tijdens mijn revalidatie heb ik veel aan Soraya gehad. We kennen elkaar al heel lang, tijdens de revalidatie sleepten we elkaar er doorheen.”

Vita van der Linden terug na lang blessureleed.
Vita van der Linden terug na lang blessureleed.

,,Als de een het lastig had dan wist je hoe je elkaar kon helpen want je zat in dezelfde situatie. Het is mooi dat we nu samen onze rentree konden maken, de cirkel is rond en we kunnen samen omhoogkijken.”

'De cirkel is rond en we kunnen samen omhoogkijken'

Tweede seizoenshelft
,,De komende tijd wil ik minuten maken en mezelf weer vinden in een wedstrijd. Want na anderhalf jaar zonder wedstrijden moet je er weer aan wennen. Het belangrijkste is dat ik me weer goed ga voelen op het veld. Dat klinkt heel simpel, maar het is wel een soort overwinning op mezelf. Ik denk dat vandaag een heel belangrijke stap was, want ik voelde me helemaal mezelf op het veld.”

Lees ook: Ajax Vrouwen met ruime overwinning uit de startblokken

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe