Menu

Van der Meyde dacht aan grap

Bondscoach Dick Advocaat heeft Andy van der Meyde opgenomen in de selectie van Oranje voor een oefenduel op 19 mei tegen WK-deelnemer Verenigde Staten. De Ajacied reed in de auto toen hij het telefoontje kreeg. ,,Handsfree hoor", lachte Van der Meyde. ,,Maar ik dacht dat Jan van Halst of Fred Grim een grap met mij uithaalde."

Veel meer dan 'mooi, mooi', kwam er niet uit de mond van Van der Meyde, die het niet vertrouwde. Na het kampioensschap was de lolligheid namelijk nog niet uit de spelersgroep verdwenen en zo'n grap over een selectie is snel gemaakt. ,,Maar toen mij werd verteld waar en hoe laat ik er moest zijn, geloofde ik pas echt dat ik met Jorritsma sprak."

Het is de eerste keer dat de rechtsbuiten van Ajax deel uitmaakt van de selectie van Oranje. Hij is tevens de enige Ajacied die is uitgenodigd. ,,Maar ik speel aan de andere kant van de wereld tegen John O'Brien, die in mijn team speelt. Dat vind ik wel bijzonder. Het zou helemaal mooi zijn als we rechtstreekse duels uitvechten. Maar hij speelt waarschijnlijk op het middenveld. Natuurlijk kan het zijn dat ook ik vanaf de rechterkant meer op het middenveld speel, dat weet ik nog niet."

Van der Meyde werd enkele maanden geleden voor het oefenduel tegen Spanje keer op keer gevraagd naar een eventuele uitverkiezing. ,,Zelf had ik zoiets van als het komt komt het en anders niet. Ik wilde gewoon lekker voetballen met Ajax, maar de media drongen er steeds op aan. Dat het nu alsnog gebeurt had ik niet meer verwacht."

Zenuwen heeft hij nog niet. ,,Het is natuurlijk allemaal nieuw. Ik ken De Boer nog, want daar heb ik nog mee gespeeld. De anderen heb ik wel eens ontmoet. Als we met Jong Oranje van Schiphol vertrokken, dan was Oranje daar ook. Nerveus ben ik niet, maar ik denk dat ik dat misschieen wel wordt als ik er heen ga. Ik moet mij woensdag in Noordwijk melden en dan vertrekken we donderdag naar Amerika."


In de selectie van Advocaat ontbreken Marc Overmars (knie-operatie) en Edwin van der Sar (elleboogoperatie).Voorts zijn Patrick Paauwe,Jerrel Hasselbaink en Ronald de Boer er niet bij vanwege blessures.

De selectie:

Doel: Waterreus, Westerveld

Verdediging: F.de Boer, Numan, Reiziger, Ooijer, Ricksen, Stam

Middenveld: Kluivert, Landzaat, Davids, Cocu

Aanval: v.Hooijdonk, v.d.Meyde, Sikora, Zenden, Makaay, v.Nistelrooij