Menu

Van der Meyde en Van der Vaart in Oranje

Andy van der Meyde en Rafael van der Vaart zijn opgenomen in de selectie van het Nederlandse elftal, dat op woensdag 21 augustus speelt in en tegen Noorwegen. Voor Van der Vaart is het de eerste keer dat hij door Dick Advocaat is opgeroepen. Victor Sikora is afgevallen.

,,Het is leuk dat ik er weer bij ben", reageert Van der Vaart, die in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Ajax nog bij Rood en Wit meedeed. ,,Natuurlijk wist ik dat ik in de voorlopige selectie zat en dat ik de laatste weken wel goed heb gespeeld. Maar toch ben ik verrast. Ik ben wel blij dat ik er bij zit."

Bondcoach Dick Advocaat op www.knvb.nl over de uitverkiezing van de Ajacied: ,,Rafael heeft bij Ajax al laten zien wat hij kan. De trip naar Noorwegen is een mooie gelegenheid voor hem ook in het Nederlands elftal te laten zien wat hij in zijn mars heeft.”Volledige selectie:
Edwin van der Sar (Fulham) en Ronald Waterreus (PSV);
Frank de Boer (FC Barcelona), Wilfred Bouma (PSV), Kevin Hofland (PSV), André Ooijer (PSV), Michael Reiziger (FC Barcelona) en Fernando Ricksen (Glasgow Rangers);
Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Feyenoord), Phillip Cocu (FC Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Patrick Kluivert (FC Barcelona) en Rafael van der Vaart (Ajax);
Jerrel Hasselbaink (Chelsea), Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), Roy Makaay (Deportivo La Coruna), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Boudewijn Zenden (Chelsea) en Andy van der Meyde (Ajax).