Menu

Van der Meyde: ''Misschien duwde ik wel iets te hard''

Andy van der Meyde meldde in Ajax Magazine nog dat hij zich beter kon beheersen dan vroeger. Maar toen Matthijs wild in kwam, reageerde hij toch weer driftig. ,,Ach, het leek erger dan het was."

,,Nee, ik hoef niet bang te zijn voor de televisiebeelden", was Van der Meyde van mening. ,,Het kwam van twee kanten, daar moet je geen probleem van maken. Misschien duwde ik wel een beetje hard, maar het leek erger dan het was."

Dat Wamberto er vandoor sprintte met de bal, had hij nauwelijks in de gaten. ,,Uit een ooghoek zag ik wel dat hij de bal binnenschoot. Maar verder ging het langs me heen."

Van der Meyde startte scherp en agressief. Als iedereen zo aan de wedstrijd had begonnen, was er weinig aan de hand geweest. ,,Ja, iedereen had wel wat alerter mogen zijn", vond de rechtsbuiten zelf ook. ,,Had ik Ajacied van de Wedstrijd moeten zijn? Ach, Nikos verdiende het. Hij scoorde immers twee keer binnen vijf minuten. Wij voelen elkaar goed aan. Met Ibrahimovic gaat het trouwens ook goed hoor. Maar hij heeft het nu moeilijk. Hij wil zo graag en juist dan lukt het niet."

Van der Vaart had ook een droomavond. ,,Mooier kan toch niet. Ajax 1 en 2 zijn door. In het eerste half uur kreeg Groningen wel wat grote kansen en dat mag niet gebeuren. Wij waren steeds een stapje te laat, maar met die fantastische reddingen sleepte Grim ons er door heen. In de tweede helft kwamen we binnen 10 minuten op 4-0 en was het gespeeld."