Menu

Van der Meyde niet in actie voor Oranje

Ajacied Andy van der Meyde is woensdagavond niet in actie gekomen voor het Nederlands Elftal. Oranje speelde een oefeninterland tegen Argentinië, dat het team van Dick Advocaat met 1-0 won. Tijdens een geslaagde laatste test voor het belangrijke kwalificatieduel met Tsjechië handhaafde het Nederlands elftal voor de achtste keer op rij de ongeslagen status.

Dankzij een prachtige treffer van invaller Giovanni van Bronckhorst begint Oranje op 29 maart met zelfvertrouwen aan het duel met de enige overgebleven concurrent voor de groepszege in de EK-voorronde.

In hun gezamenlijke jacht op eerherstel deed Nederland net als Argentinië vooral met individuele acties aan klantenbinding. Smaakmaker aan Nederlandse zijde waren twee oud-Ajacieden, Clarence Seedorf en Edgar Davids. Waar Seedorf en Davids het publiek vermaakten met mooie acties aan de zijkant van het veld onderscheidde Argentinië zich in de persoon van Pablo Aimar (Valencia) en Ariel Ortega vooral in de snelle counter.

Oud-Ajacied Kluivert kreeg in de eerste helft twee uitstekende mogelijkheden om zich naast Dennis Bergkamp aan kop van de ranglijst van productiefste internationals aller tijden te vestigen. Kluivert miste echter op aangeven van Seedorf en Davids.

Bron: ANP, www.ajax.nl