Menu

Van der Meyde op dreef bij Ajax 2

Ajax 2 heeft de eerste bekerwedstrijd in de tweede ronde met 0-4 gewonnen bij Volendam. De equipe van trainer Jan Olde Riekerink speelde in een gewijzigde opstelling, waardoor er een wel heel aanvallend team binnen de lijnen stond.

Omdat Shota Arveladze, Kevin Bobson en Andy van der Meyde wedstrijdritme moesten opdoen, omdat zij van blessures zijn hersteld, speelden Didi Lonquet, Youssouf Hersi en Jason Culina vanuit het middenveld. ' Daardoor was het heel rommelig', had Olde Riekerink geconstateerd. 'Het was een zeer aanvallend middenveld, met zeer doelgerichte spelers. Volendam verdedigde echter erg goed. Ook in de eerdere wedstrijd die wij tegen Volendam 2 speelde, vond ik het een goed team.'

Arveladze speelde een helft. Olde Riekerink: ' Het gaat er dan niet zo zeer om of hij goed speelt, maar hoe zijn blessure het houdt. Dat ging goed.' Arveladze scoorde niet, maar ook zijn teamgenoten konden het net nog niet vinden.

Daar kwam in de tweede helft verandering in. Olde Riekerink voerde slechts een wissel door, Brutil Hosé kwam in het veld voor Arveladze.

Hosé tekende voor de openingstreffer. Van der Meyde liet zien dat hij geen last meer had van zijn blessure en schoot vanaf twintig meter schitterend binnen, 2-0. Kennelijk daardoor geïnspireerd overtrof Culina Van der Meyde met de schoonheid van zijn succesvolle volley, 3-0. De eindstand werd door Van der Meyde bepaald op 4-0.

Olde Riekerink was tevreden. ' Je hebt niet alleen drie punten, maar belangrijker is nog het prima doelsaldo dat je bereikt. In de beker heb ik zeker doelstelling. Dat je veel wedstrijden in competitieverband speelt is altijd goed. Daarnaast hoort het spelen om een prijs bij het opleiden en is het nog leuk ook. Ten derde, op het moment dat je de Amstel Cup voor tweede elftallen wint, ben je automatisch geplaatst voor het grote bekertoernooi. Dat is dan weer iets voor de volgende generatie.'

Naast Ajax en Volendam spelen ook Cambuur en Sparta in deze poule. De bovenste twee plaatsen zich voor de kwartfinale die middels het knock-outsysteem wordt gespeeld.

Opstelling Ajax 2: Didulica; Stuut, Greene, Valencia; Cruz; Culina, Hersi, Lonquet, Van der Meyde, Arveladze (46. Hosé), Bobson.