Menu

Van der Meyde opgeroepen voor Oranje

Ajax-aanvaller Andy van der Meyde is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Argentinië die op woensdag 12 februari in de Amsterdam Arena gespeeld wordt. Naast Van der Meyde komen nog meer Ajacieden in actie voor hun land.

André Bergdølmo is geselecteerd voor de vriendschappelijke interland Griekenland - Noorwegen op 12 februari. Het duel wordt op Kreta gespeeld.

Op woensdag 12 februari speelt ook het Olympisch elftal. Om 15.00 uur nemen de Oranje-talenten het op tegen Zuid-Korea in de Amsterdam Arena. David Mendes da Silva, Youssouf Hersi (speelt op huurbasis bij NEC) en Nigel de Jong zijn daarvoor geselecteerd.

Later op die dag speelt het 'grote' Oranje tegen Argentinië in de Arena. Andy van der Meyde is de enige Ajacied in het gezelschap.

De volledige slectie van Oranje:

Waterreus (PSV), Westerveld (Real Sociedad);
Frank de Boer (Barcelona), Van Bronckhorst (Arsenal), Reiziger (Barcelona), Ricksen (Glasgow Rangers), Stam (Lazio Roma);
Van Bommel (PSV), Bosvelt (Feyenoord), Cocu (Barcelona), Davids (Juventus), Kluivert (Barcelona), Seedorf (AC Milan);
Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Hasselbaink (Chelsea), Van Hooijdonk (Feyenoord), Makaay (Deportivo la Coruna), Van der Meyde (Ajax), Van Nistelrooy (Manchester United), Zenden (Chelsea).