Menu

Van der Meyde raakt aan Champions League gewend

Andy van der Meyde had het druk op zijn verjaardag. De maandag 23 jaar geworden aanvaller stond radio, televisie en schrijvende pers te woord over de wedstrijd tegen Rosenborg. ,,Ik denk dat we een goede kans maken. We moeten Rosenborg niet onderschatten, maar zeker ook niet overschatten."

Tegen Rosenborg staat Van der Meyde woensdag - mocht hij door Koeman worden opgesteld - anders in het veld dan twee weken geleden tegen Olympique Lyon. ,,Nu ben ik een beetje gewend in de Champions League, al is twee wedstrijden natuurlijk nog erg weinig. Maar nu weet ik wel hoe het er aan toe gaat, ik weet uit ervaring dat het een stapje hoger is."

,,Dat het niveau hoger is, merk je vooral de laatste minuten van een wedstrijd. Het zijn grote ploegen waartegen je speelt en dat heeft iets extra's. Zo'n wedstrijd is veel zwaarder. Logisch, want het zijn de beste teams van Frankrijk, Italiƫ en nu Noorwegen."

,,Ik denk dat het tegen Rosenborg moeilijk wordt. Inter liet ons voetballen, hing zelf voor de eigen goal. Bij Rosenborg, dat ongeveer hetzelfde speelt als wij, krijgen we waarschijnlijk wel de ruimte. Ik zal niet tevreden zijn met een gelijkspel en ik denk zelfs dat we een goede kans maken."

Met Oranje speelde Van der Meyde een paar maanden terug in Oslo tegen Noorwegen. ,,Ik geloof niet er erg veel spelers van Rosenborg in de selectie zaten. Wel de rechtsback, dus als ik weer op links moet spelen, kom ik die wel tegen. En nee, ik heb geen shirtjes met hem geruild. Ik houd mijn shirts altijd zelf.''