Menu
Van der Meyde tijdelijk terug bij Ajax

Van der Meyde tijdelijk terug bij Ajax

Andy van der Meyde is sinds donderdag weer even terug bij Ajax. De rechtervleugelaanvaller, die tussen 1997 en 2003 bij Ajax speelde, is momenteel clubloos en probeert zijn conditie en vorm bij Jong Ajax terug te krijgen. ,,Mijn doel is om weer fit te worden. Verder zien we wel.”

Sportcomplex de Toekomst barstte donderdagochtend van het talent. Op de voorlaatste dag van de jaarlijkse Talentendagen waren voetbaldromen, jeugdig talent en verwachtingsvolle ouders het decor van Ajax’ jaarlijkse instuif voor potentieel talentvolle voetballers.

Ook ex-Ajacied Andy van der Meyde meldde zich in de ochtenduren aan de poort van de Toekomst. Niet voor de Talentendagen, maar voor zijn eerste training bij Jong Ajax. Sinds de 30-jarige vleugelaanvaller Everton in de zomer van 2009 verliet, zit hij zonder club. In Amsterdam probeert hij weer helemaal fit te geraken.

‘Hé jongen! Hoe is het?’, klinkt het uit de mond van Heini Otto. De jeugdtrainer van Ajax had Van der Meyde ooit als B-junior onder zijn hoede. De ontmoeting in het kleedkamergebied van de Toekomst is hartelijk. Zoals Van der Meyde deze ochtend wel meer handen schudt en schouderklopjes krijgt. Ook Jeroen Verhoeven is geen onbekende voor de aanvaller. Hij kent de keeper nog uit de jeugdopleiding. ,,En het is helemaal leuk om met jongens als Danilo en Christian Supusepa te trainen. Ik heb hier nog met Danilo’s vader Wamberto en Christians broer Raphael gevoetbald.”

Van der Meyde verliet Ajax in de zomer van 2003, waarna voor hem een reis langs Internazionale (twee seizoenen) en Everton (drie jaargangen) begon. Blessures en andere sores zorgden er voor dat de 17-voudig international slechts twintig competitieduels in vier jaar Premier League achter zijn naam heeft staan.

,,Het voelt geweldig om weer terug te zijn. Ik doe het de eerste periode even rustig aan, want ik heb een tijd niets gedaan. De kans op blessures is dan altijd groot”, sprak hij na zijn eerste oefensessie met Jong Ajax. Onder leiding van de trainers Pieter Huistra en Fred Grim wil hij de komende periode weer iets van zijn glans van vroeger terug zien te krijgen. ,,Er speelt niks concreets met clubs op dit moment. Ik weet dus niet waartoe dit zal leiden. Ik moet gewoon fit zien te worden én blijven.”

‘Andy, kan ik zo een handtekening krijgen?’, vraagt een bezoeker van de Ajax Talentendagen. De vleugelflitser van weleer is nog niet vergeten.

Bekijk het interview van Ajax TV later via Ajax.nl en de digitale kanalen van Eredivisie Live en UPC.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Van der Meyde trainde donderdag voor het eerst mee met Jong Ajax. Van der Meyde trainde donderdag voor het eerst mee met Jong Ajax.
De aanvaller is weer even terug in Amsterdam, sinds hij Ajax in 2003 verliet. De aanvaller is weer even terug in Amsterdam, sinds hij Ajax in 2003 verliet.