Menu
Van der Most terug in Oranje

Van der Most terug in Oranje

Liza van der Most keert terug in de selectie van de Oranje Vrouwen. De Ajacied overtuigde de laatste weken in de Eredivisie en bondscoach Sarina Wiegman beslootthaar op te nemen in de selectie voor de Algarve Cup.

Van der Most speelde voor het laatst in Oranje op 13 september 2014 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal (3-2). Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman zijn de andere Ajacieden in de selectie, waarin ook oud-Ajacied Tessel Middag is opgenomen. Merel van Dongen ontbreekt vanwege een blessure.

Een groep van 23 speelsters vertrekt zondag 26 februari voor dit vriendschappelijke toernooi naar Portugal waar China, Australië en Zweden als tegenstander wachten. Naast Nederland en Zweden doen ook EK-deelnemers Denemarken, Noorwegen, Portugal, Rusland, Spanje en IJsland mee aan de strijd om de Algarve Cup. Het Europese kampioenschap wordt gespeeld van 16 juli tot en met 6 augustus in Breda, Enschede, Deventer, Doetinchem, Utrecht, Rotterdam en Tilburg. Nederland is ingedeeld in poule A samen met België, Denemarken en Noorwegen.

Het speelschema tijdens het toernooi is als volgt:
Woensdag 1 maart       19.30 uur          Nederland – China
Vrijdag 3 maart             16.00 uur          Australië – Nederland
Maandag 6 maart         16.00 uur          Nederland – Zweden
Woensdag 8 maart        Finaledag