Menu
Van der Sar bezoekt Vasco da Gama

Van der Sar bezoekt Vasco da Gama

Edwin van der Sar ging vrijdag op bezoek bij Vasco da Gama, zondag de tegenstander van Ajax. De Ajacied werd hartelijk ontvangen in het São Januário-stadion door clublegendes Roberto Dinamite en Pedrinho. Dinamite is clubpresident en reikte in een vorig voetballeven tot het iconische aantal van 754 doelpunten op het hoogste Braziliaanse niveau. Pedrinho zwaait zondag, in het oefenduel met Ajax, af als speler van Vasco da Gama.

,,We hebben naast beleefdheden onder meer shirts uitgewisseld’’, vertelt Van der Sar, sinds kort directeur marketing, over het verkennende bezoek. De Ajacied overhandigde de gastheren een speciaal geprepareerd Ajax-shirt met Mongeral AEGON op de borst. ,,Op het keepersshirt dat ik van Vasco da Gama kreeg staat mijn achternaam. Is dus leuk voor mijn zoontje om in te trainen.’’ De oud-doelman ontving ook een speciaal voor Frank de Boer gedrukt Vasco-shirt.

Dinamite en Pedrinho zijn allebei enorm populair in Rio de Janeiro en omstreken. Carlos Roberto de Oliveira, zoals Dinamite officieel heet, is nog altijd Braziliaans recordhouder met zijn 754 treffers. Hij dankt zijn faam ook aan zijn twee WK-deelnames. In 1978 en 1982 behoorde Dinamite tot de lichting Goddelijke Kanaries die een gooi deed naar WK-goud. In het seizoen 1979 – 1980 stond de topscorer onder contract bij FC Barcelona. Pedrinho neemt als oud-international en publiekslieveling van Vasco afscheid in het São Januário-stadion.

Van der Sar blijft tot en met zondag in Rio. Zaterdag helpt hij mee met een clinic die Ajax voor Mongeral AEGON en adidas organiseert. Na de oefenwedstrijd tegen Vasco da Gama vliegt Van der Sar met de selectie van Frank de Boer mee terug naar Amsterdam.

Ajax.nl, Ajax TV plus de officiële Twitter en Facebook van Ajax volgen Ajax op de voet tijdens het trainingskamp in Brazilië. Houd Ajax Media in de gaten en mis niets!

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto: Globoesporte.com (boven), Ajax.nl

Van der Sar ontving een keepersshirt van Vasco da Gama. Rechts Roberto Dinamite, midden Pedrinho. Van der Sar ontving een keepersshirt van Vasco da Gama. Rechts Roberto Dinamite, midden Pedrinho.
De Ajax-directeur nam ook een cadeautje voor Frank de Boer in ontvangst. De Ajax-directeur nam ook een cadeautje voor Frank de Boer in ontvangst.
Het Mongeral AEGON-shirt van Ajax draagt de naam van de clubpresident. Het Mongeral AEGON-shirt van Ajax draagt de naam van de clubpresident.
Ook Pedrinho is sinds deze week een persoonlijk bedrukt Ajax-shirt rijker. Ook Pedrinho is sinds deze week een persoonlijk bedrukt Ajax-shirt rijker.