Menu
Van der Sar bezorgt Brian topdag

Van der Sar bezorgt Brian topdag

De 12-jarige Brian uit Heemskerk heeft dinsdag een onvergetelijke dag bij Ajax beleefd. In samenwerking met stichting Make A Wish organiseerde de Ajax Foundation een meet & greet met zijn idool Edwin van der Sar. Het bezoek aan de directeur marketing van Ajax maakte onderdeel uit van een dag waarop de ernstig zieke Brian een dag als miljonair door het leven ging.

De Ajax Foundation werkt nauw samen met verschillende wensorganisaties. Ajax bezorgt kinderen met een levensbedreigende ziekte een onvergetelijke dag zodat zij even vergeten dat ze ziek zijn.

Als voormalig keeper was een ontmoeting met Edwin van der Sar de ultieme wens van Brian. Tot zijn geluk trof hij de directeur van Ajax niet op zijn kantoor in de ArenA, maar op het trainingsveld.
Van der Sar trainde deze ochtend een uurtje mee met Mickey van der Hart en keeperstrainer René Stam. Daardoor kon Brian zijn idool live in actie zien. Bovendien mocht hij nog een (rake) penalty op hem nemen.

Zijn vraag om een handtekening werd door Van der Sar met een bijzonder gebaar beantwoord. In plaats van alleen een handtekening kreeg hij de keepershandschoenen van de 130-voudig international erbij cadeau. Het was een unieke toegift op een unieke dag, die dankzij de hulp van de Ajax Foundation en andere partijen tot stand is gekomen. Onder politie-escorte vertrok de zieke Brian naar de volgende verrassing.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Brian neemt een strafschop tegen zijn idool Edwin van der Sar. Brian neemt een strafschop tegen zijn idool Edwin van der Sar.