Menu
Van der Sar blij met vertrouwen sponsors

Van der Sar blij met vertrouwen sponsors

In zijn nieuwe functie als directeur marketing maakte Edwin van der Sar de afgelopen dagen zijn eerste twee contractondertekeningen met sponsors van Ajax mee. De 130-voudig international zag hoe sponsor Oger zich langer aan Ajax verbond. Ook Accor Hotels verlengde de samenwerking. Een mooie start voor Van der Sar.

Bij de ondertekening met Oger gingen de gedachten van Van der Sar even terug naar de jaren negentig. Als doelman van Ajax droeg hij ieder seizoen een nieuw spelerskostuum van Oger. ,,Het is mooi dat een sponsor als Oger zoveel jaar later nog steeds bij Ajax betrokken is. We streven immers naar lange verbintenissen met onze sponsors en partners. Het is mooi dat we deze succesvolle samenwerking continueren, mede dankzij Oger heeft Ajax de professionele uitstraling waar we trots op zijn.”

Van der Sar was onlangs ook een aantal dagen in Brazilië waar Ajax zich op de tweede seizoenshelft voorbereidde. Hij maakte daar van dichtbij mee hoe Ajax en hoofdsponsor AEGON (en de Braziliaanse verzekeringsdochter Mongeral) voor het tweede jaar op rij veel exposure genereerden in het land waarin in 2014 het WK voetbal wordt gehouden. Datzelfde gold voor Van der Sar, die als voormalig doelman van onder meer Ajax, Oranje en Manchester United veel camera’s op zich wist gericht in Rio de Janeiro. Het past in zijn nieuwe rol als directeur marketing van Ajax, waar de buitenwereld hem sinds kort weer direct met de regerend Nederlands kampioen zal associëren.

Vanuit dat perspectief is het een mooie mijlpaal dat de eerste twee contractverlengingen op commercieel gebied inmiddels een feit zijn. ,,Ik ben blij dat Oger en Accor Hotels hun vertrouwen hebben uitgesproken in de commerciële koers die we bij Ajax varen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Een groepsfoto met afgevaardigden van Ajax en Oger na de contractondertekening. Een groepsfoto met afgevaardigden van Ajax en Oger na de contractondertekening.
Edwin van der Sar in actie tijdens een partij voetvolley in Rio de Janeiro. Zijn deelname leverde veel publiciteit op. Edwin van der Sar in actie tijdens een partij voetvolley in Rio de Janeiro. Zijn deelname leverde veel publiciteit op.