Menu
Van der Sar en Koster leggen krans

Van der Sar en Koster leggen krans

Edwin van der Sar en Daphne Koster hebben namens Ajax maandagmiddag tijdens de 'Nationale Sportherdenking 4 mei Olympisch Stadion' een krans gelegd ter nagedachtenis aan de sporters die om zijn gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Sportherdenking werd voor de elfde keer georganiseerd. Men staat stil bij alle oorlogsslachtoffers in de Nederlandse sport, maar er wordt ieder jaar ook één sport uitgelicht. Dat was dit keer de wielersport in oorlogstijd.

Ajax legt altijd een rode krans neer tijdens de Sportherdenking. Via Simone Freling (Ajax Foundation) maakt de club ook deel uit van het organisatiecomité.

Sprekers waren André Bolhuis van NOC*NSF, Eric van der Burg van de stad Amsterdam en Paul Slettenhaar van stadsdeel Zuid .

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorafgaand aan de herdenking werd gesproken over wielrennen in de Tweede Wereldoorlog. Voorafgaand aan de herdenking werd gesproken over wielrennen in de Tweede Wereldoorlog.
Voor het Olympisch Stadion bij het beeld van Prometheus werd de ceremonie uitgevoerd. Voor het Olympisch Stadion bij het beeld van Prometheus werd de ceremonie uitgevoerd.
Ook André Bolhuis nam het woord tijdens de herdenkingsdienst 2015. Ook André Bolhuis nam het woord tijdens de herdenkingsdienst 2015.
De vlaggen hangen halfstok. De vlaggen hangen halfstok.
Op de eerste rij het comité, de sprekers en de kransleggers. Ceremoniemeester Jurryt van de Vooren spreekt de aanwezigen toe. Op de eerste rij het comité, de sprekers en de kransleggers. Ceremoniemeester Jurryt van de Vooren spreekt de aanwezigen toe.