Menu
Van der Sar even terug in het doel

Van der Sar even terug in het doel

Edwin van der Sar heeft zaterdag zijn keepershandschoenen weer even aangetrokken. De directeur marketing van Ajax trainde ’s ochtends met de keepers van Ajax mee. Samen met Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Mickey van der Hart en keeperstrainer Carlo l’Ami liet de voormalig doelman van onder meer Manchester United en Oranje zijn kunsten nog een keer zien.

Dat Van der Sar zijn keepershandschoenen weer aantrok, kwam niet echt als een verrassing. Bij zijn vertrek uit het hotel had hij zijn kicksen van adidas al in de hand. Even later hulde hij zich in een outfit van de technische staf en meldde zich onder de lat. Daardoor kreeg de laatste Ajax-training op het sportcomplex van het Cornelia Hotel een leuke extra dimensie.

‘Ze passen nog’, zei de 130-voudig international toen hij langs de rand van het trainingsveld zijn handschoenen aantrok. Terwijl voor iedereen duidelijk was dat de 43-jarige Van der Sar uiteraard puur vrijblijvend meetrainde om fit te blijven, keek Dmitry Bulykin toch even verbaasd op. De ex-Ajacied speelt tegenwoordig FK Volga uit Rusland, dat net als Ajax in Belek verblijft. De Rus zag vele bekenden en schudde de nodige handen voordat hij even later zelf aan zijn training begon.

Oude bekende Dmitry Bulykin kwam even een kijkje nemen bij de training van Ajax. De Rus speelt tegenwoordig in zijn geboorteland voor FK Volga. Oude bekende Dmitry Bulykin kwam even een kijkje nemen bij de training van Ajax. De Rus speelt tegenwoordig in zijn geboorteland voor FK Volga.

Kolbeinn Sigthórsson (lichte enkelklachten) en Riechedly Bazoer (knie) trainden apart met de fysio. Verder trainde iedereen - onder wie de fitte Nicolai Boilesen - met de groep mee.
Ajax speelt zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen Trabzonspor. De troostfinale van de Antalya Cup begint om 17:30 uur Nederlandse tijd in hetzelfde stadion als waar Ajax vrijdagavond van Galatasaray verloor. De kampioen van Turkije speelt zondag in de finale tegen Celtic. De wedstrijd tussen Ajax en Trabzonspor wordt rechtstreeks uitgezonden op Fox Sports Eredivisie.

Ajax vliegt zondag terug naar Nederland.

Volg Ajax in Turkije via Ajax TV, Ajax.nl, Facebook, Twitter en Instagram

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer spreekt de spelers toe tijdens de laatste training op het trainingsveld van het Cornelia Hotel. Frank de Boer spreekt de spelers toe tijdens de laatste training op het trainingsveld van het Cornelia Hotel.
Edwin van der Sar trainde zaterdagochtend met Ajax mee. Edwin van der Sar trainde zaterdagochtend met Ajax mee.
Het meetrainen van Van der Sar leverde uiteraard mooie beelden op. Het meetrainen van Van der Sar leverde uiteraard mooie beelden op.
Van der Sar gaat gestrekt naar de hoek. Van der Sar gaat gestrekt naar de hoek.
Op Sigthórsson en Bazoer na trainde iedereen met de groep mee. Op Sigthórsson en Bazoer na trainde iedereen met de groep mee.
Jasper Cillessen versus Edwin van der Sar. Jasper Cillessen versus Edwin van der Sar.
Een karakteristiek beeld van de man die 130 interlands op zijn heeft staan. Een karakteristiek beeld van de man die 130 interlands op zijn heeft staan.