Menu
Van der Sar: 'Geen zorgen over Onana'

Van der Sar: 'Geen zorgen over Onana'

In aanloop naar de finale tegen Manchester United streken duizenden Ajacieden neer in de fanzone, die Ajax officieel van de UEFA had toegewezen gekregen in Stockholm. De sfeer was er uitstekend, en werd alleen maar versterkt door een positieve mededeling van algemeen directeur Edwin van der Sar. ,,Er gaan veel nepberichten de wereld in, via social media. Ik kan één ding vertellen: over Andre hoeven jullie je geen zorgen te maken”, zo nam Van der Sar de ongerustheid over het meespelen van doelman Onana weg.

Van der Sar betrad even voor drie uur het podium en stak zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. ,,Er overheerst een gevoel van trots dat we dit met z'n allen voor elkaar hebben gekregen. Dat we na 21 jaar weer in een Europese finale staan.”

Van der Sar viert feest met de menigte.
Van der Sar viert feest met de menigte.

Volgens Van der Sar is het huidige succes loon naar werken. ,,Vijf of zes jaar geleden heeft Ajax een nieuwe richting gekozen om nog meer het accent op de jeugdopleiding te leggen en spelers nog beter en eerder in het eerste elftal te krijgen. Het is geweldig om de wisselwerking te zien tussen een goed scoutingsbeleid, met bijvoorbeeld Davinson Sanchez en Kasper Dolberg, en het doorkomen van de jeugd. Met Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Justin Kluivert die vanuit het niets als 17-jarige jongen in de finale staat. Laten we hopen dat hij net zo'n impact heeft als zijn vader in 1995."

Succes in het verleden
De jeugd heeft de toekomst bij Ajax en dat zal (altijd) zo blijven, kondigde Van der Sar aan. ,,Zo zijn we groot geworden. Zo hebben we succes gehad in de zeventiger jaren, en ook in de jaren tachtig. Zo hebben we het in 1995 gedaan en zo gaan we het in 2017 weer doen. We gaan de beker meenemen naar Amsterdam."

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Gerard van Hees