Menu
Van der Sar heet supporters welkom

Van der Sar heet supporters welkom

Edwin van der Sar heet de supporters in de Amsterdam ArenA van harte welkom. In het officiële programmaboekje schrijft de recordinternational met een persoonlijk voorwoord over het bijzondere gevoel dat hij aan de vooravond van zijn allerlaatste wedstrijd heeft.

,,Afscheid nemen doet pijn. Vooral als je stopt met iets dat heel leuk is om te doen. Dat laatste valt me nog het zwaarst. Als jongen droomde ik al van een carrière bij een grote club en het Nederlands elftal. Zoals zoveel kinderen doen. Maar bij mij is het allemaal uitgekomen. Ik heb dingen meegemaakt die zo uniek zijn dat ik het soms nog nauwelijks kan bevatten. Het zijn prachtige herinneringen waar ik het de rest van mijn leven mee kan doen. En dat is zeker geen straf!

Ik gaf het al aan, afscheid nemen doet pijn. Daarom heb ik goed nagedacht hoe ik die pijn kan verzachten. Zo is het idee ontstaan om een afscheid te organiseren, waar ik nog één keer samen ben met mijn familie én alle voetballers, trainers en supporters die me dierbaar zijn.
Dankzij de geweldige medewerking van Ajax, de ArenA, Manchester United en diverse mensen achter de schermen is dat fantastisch gelukt. Als ik zie hoeveel oud-trainers en oud-spelers spontaan gereageerd hebben om vandaag naar Amsterdam te komen en hoeveel mensen er in het stadion zitten, dan is dat een teken dat ik de afgelopen twintig jaar als profvoetballer toch goede dingen heb gedaan.

Dat geeft me echt een heel warm gevoel. Omdat een volle ArenA ook voor alle gastspelers en coaches een mooie entourage is, waarmee ik ze op een speciale wijze kan bedanken voor wat ze voor mij hebben betekend.

Nogmaals, afscheid nemen doet pijn. Maar de aanwezigheid van zoveel supporters en sportvrienden verzacht héél veel.”

Edwin van der Sar

Volg alles over de bijzondere afscheidsavond van Edwin van der Sar via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Official_Ajax

Foto: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Programma afscheidsavond Edwin van der Sar