Menu
Van der Sar traint met Ajax Cape Town

Van der Sar traint met Ajax Cape Town

De spelers van Ajax Cape Town U-19 werden woensdag verrast door een bezoek van Edwin van der Sar. De directeur marketing van Ajax trainde op sportcomplex de Toekomst met de talenten uit Kaapstad. Ajax CT doet komend weekend mee met de Copa Amsterdam. Afgelopen weekend reikten het Zuid-Afrikaanse Ajax tot de halve finale op het Terborg Toernooi.

Voor Jody February en Brandon Petersen was het bezoek van de voormalig doelman van onder meer Ajax, Manchester United en Oranje het meest bijzonder. De keepers kregen een masterclass van Van der Sar. De 130-voudig international maakte graag even tijd vrij om met Ajax Cape Town mee te trainen.

De spelers van Ajax Cape Town trainen deze week op de Toekomst en verblijven bij gastgezinnen. Het bezoek aan Nederland heeft naast het sportieve deel ook ontspannende en culturele aspecten. Zo stond er onder andere een bezoek aan Amsterdam op het programma. Omgekeerd maakten de gastgezinnen ook kennis met de Zuid-Afrikaanse gebruiken via een heuse braai in hun eigen achtertuin. De spelers van Ajax CT lieten ook hun kwaliteiten in andere sporten zien. Zo stond er eerderdeze week een golfmiddag bij golfclub Amstelborgh op het programma. Ook zochten het strand van Zandvoort op.

Ajax Cape Town zit tijdens de Copa Amsterdam in dezelfde poule als Ajax A1. De club uit Zuid-Afrika start met een wedstrijd tegen het Braziliaanse Fluminense. Coach Maahier Davids heeft tijdens het toernooi de beschikking over een speciale gastspeler van Ajax. A-junior Ezra Walian versterkt het team van Ajax Cape Town in het Olympisch Stadion.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Milo Boer

Edwin van der Sar maakte graag wat tijd vrij om met Ajax Cape Town te trainen. Edwin van der Sar maakte graag wat tijd vrij om met Ajax Cape Town te trainen.
De keepers van Ajax CT kregen een masterclass van 130-voudig international Van der Sar. De keepers van Ajax CT kregen een masterclass van 130-voudig international Van der Sar.
Ajacied Ezra Walian is deze week gastspeler van Ajax Cape Town. Ajacied Ezra Walian is deze week gastspeler van Ajax Cape Town.
Sergio Kammies van Ajax Cape Town probeert Van der Sar te passeren. Sergio Kammies van Ajax Cape Town probeert Van der Sar te passeren.
Yagan Sasman traint deze week met zijn teamgenoten van Ajax Cape Town op de Toekomst in Amsterdam. Yagan Sasman traint deze week met zijn teamgenoten van Ajax Cape Town op de Toekomst in Amsterdam.
Jody February vermaakt zich opperbest op het strand van Zandvoort. Jody February vermaakt zich opperbest op het strand van Zandvoort.
De spelers en hun gastgezinnen genoten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai. De spelers en hun gastgezinnen genoten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai.
Ajax Cape Town nam afgelopen weekend deel aan het Terborg Toernooi. Komend weekend staat de Copa Amsterdam op het programma. Ajax Cape Town nam afgelopen weekend deel aan het Terborg Toernooi. Komend weekend staat de Copa Amsterdam op het programma.