Menu
Van der Sar verheugt zich op afscheid

Van der Sar verheugt zich op afscheid

Edwin van der Sar is klaar voor zijn grootse afscheidsavond in de Amsterdam ArenA. Dinsdagochtend trainde de 40-jarige doelman met Ajax op de Toekomst mee. De recordinternational kijkt uit naar zijn allerlaatste wedstrijd. ,,Het zal een feest der herkenning worden.”

Hij voelde zich de afgelopen weken meer organisator dan keeper. Er komt namelijk nog al wat kijken bij een groots opgezette afscheidswedstrijd, zo merkte Van der Sar de afgelopen periode. Ook tijdens zijn vakantie gingen de faxen en mails over zijn afscheidsavond in de ArenA gewoon door. Ruim een etmaal voor zijn laatste wedstrijd is het tijd voor de laatste puntjes op de ‘i’. En niet in de laatste plaats om zijn eigen fitheid. De legendarische doelman wil natuurlijk wel een onuitwisbare indruk achterlaten tijdens zijn allerlaatste wedstrijd.

En dus stond hij dinsdagochtend vol overgave op het trainingsveld van Ajax. Samen met Kenneth Vermeer, Jeroen Verhoeven en keeperstrainer Carlo l’Ami werkte ‘Sar’ een volledige training af. Onder toeziend oog van doelman Maarten Stekelenburg - die afscheid kwam nemen van zijn collega’s - werd de 130-voudig international flink aan het werk gezet. ,,Dat was wel even aanpoten. Maar het was al met al een lekkere ochtend”, zegt hij even later als hij fris gedoucht de buitenlucht weer opzoekt. Hij verheugt zich op woensdagavond. ,,Het is prachtig om te zien dat deze wedstrijd bij iedereen leeft. Bij alle (oud-)spelers, mezelf, maar zeker ook bij de supporters. Dat merkte ik hier vanochtend bij de training wel.”

Van der Sar in gesprek met Dennis Bergkamp. De assistent-coach van Ajax is woensdagavond een van de spelers tijdens de afscheidsavond van Van der Sar. Van der Sar in gesprek met Dennis Bergkamp. De assistent-coach van Ajax is woensdagavond een van de spelers tijdens de afscheidsavond van Van der Sar.

Sinds de verloren Champions League-finale tegen FC Barcelona (zijn laatste officiële wedstrijd voor Manchester United en als prof) trainde Van der Sar onlangs nog een week met ‘United’ mee. En ook tijdens zijn twee weken durende vakantie heeft hij niet stilgezeten, zo vertelt hij deze ochtend op de Toekomst. ,,Ik heb nog wel wat voor mezelf gelopen en krachtoefeningen gedaan, maar dat is toch anders dan trainen op het veld. Gelukkig heb ik dat hier vanochtend nog even met Ajax kunnen doen.”

Van der Sar: ,,Het zal een feest der herkenning worden. Zeker met de spelers van Ajax ’95. Veel vaders zullen morgen hun kinderen naar de uitverkochte ArenA meenemen en ze vertellen over die geweldige periode. Prachtig toch?” Ook binnen ‘zijn’ 95-team, dat woensdag onder leiding van Louis van Gaal staat, leeft de afscheidswedstrijd. ,, Marc Overmars heb ik de afgelopen tijd veel op de sms gesproken. Hij zegt dat hij nog steeds heel fit is. Dat belooft wat voor morgenavond!”

Bekijk dinsdagavond een uitgebreid interview met Van der Sar op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Van der Sar maakte dinsdagochtend zijn opwachting tijdens de training van Ajax. Van der Sar maakte dinsdagochtend zijn opwachting tijdens de training van Ajax.
Van der Sar heeft zin in zijn unieke afscheidsavond. Van der Sar heeft zin in zijn unieke afscheidsavond.
Van der Sar toonde vormbehoud tijdens de training. Van der Sar toonde vormbehoud tijdens de training.
Van der Sar kreeg na de training een AFCA-vest van de AFCA overhandigd. Van der Sar kreeg na de training een AFCA-vest van de AFCA overhandigd.
Tijd voor een unieke krabbel van Nederlands recordinternational. Tijd voor een unieke krabbel van Nederlands recordinternational.