Menu
Van der Schaaf assistent-trainer Ajax Vrouwen

Van der Schaaf assistent-trainer Ajax Vrouwen

Maarten van der Schaaf is de nieuwe assistent-trainer van de Ajax Vrouwen. Hij is de rechterhand van Benno Nihom, die dit seizoen zelf vanuit de functie van assistent doorschoof naar het hoofdtrainerschap.

,,Ik ken Maarten al langer en zijn manier van werken en kwaliteiten zijn bij mij bekend", aldus Nihom, die verheugd is met deze nieuwe samenwerking. ,, Op basis daarvan ben ik van mening dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor de Ajax Vrouwen. Gelukkig zei Maarten volmondig 'ja', toen ik hem vroeg. Ik zoek in een assistent-trainer ook extra kwaliteiten. Zo heeft onze andere assistent-trainer Kees Kalk als specialismen keeperstrainingen en video-analyse."

Performancetrainer
Van der Schaaf is specialist in het performancegedeelte van de trainingen. ,,In mijn ogen kon daar nog meer aandacht aan worden besteed", aldus Nihom. De nieuwe assistent-trainer is niet onbekend met een vrouwenteam. In Amerika leidde hij een jaar het  MYSC O19-team en bij de KNVB was hij als beginnend trainer, coach van het MO-13-team. Daarna was hij trainer van diverse jongensteams. ,,Het trainen van vrouwen is niet lastiger dan mannen, ook niet anders", vindt Van der Schaaf. ,,Vrouwen zijn leergierig als ze weten dat het ze kan helpen beter te worden."

Tekst en foto: Ajax.nl