Menu

Van der Vaart: 'Dit is heel vervelend'

Rafael van der Vaart baalde natuurlijk stevig van de nederlaag tegen Celta de Vigo. Maar de aanvoerder was nog het meest verbolgen over het optreden van scheidsrechter Veissière. Van der Vaart kreeg een gele kaart, waardoor hij de wedstrijd tegen AC Milan moet missen.

Rafael van der Vaart was deze wedstrijd opnieuw aanvoerder, want hoewel Jari Litmanen mee was naar Vigo, startte de Fin niet. De start kon de Noord-Hollander nog bekoren, liet hij voor de camera van de NOS weten. ,,We begonnen niet onaardig, hadden het wel redelijk onder controle. Toen kregen we een penalty tegen, wat helemaal geen penalty was. Dan krijg ik ook nog geel, terwijl ik alleen de jongens weghield. Ik zei tegen de scheidsrechter dat ik wel wat mocht zeggen omdat ik aanvoerder was. Kreeg ik geel. Daar baal ik nog het meest van, ik was verbaasd dat hij mij een kaart gaf. Ook dat hij Zdenek Grygera zijn tweede gele kaart gaf en dus rood. Hij speelde de bal. Ik vond het een dramatische scheidsrechter. Dat hebben we allemaal gezien."

,,We speelden niet al te goed, maar kregen wel mogelijkheden. We waren niet superslecht, want we kwamen er toch af en toe aardig uit. Maar te weinig. In de rust hebben we gezegd dat we 'volle bak' zouden gaan. We zouden wel zien hoe het uit zou pakken en bijna kwam het goed. Dit is heel vervelend, dramatisch eigenlijk."