Menu
Van der Vaart en Finidi bij afscheid 'Sar'

Van der Vaart en Finidi bij afscheid 'Sar'

Ook Rafael van der Vaart, Finidi George en Nwankwo Kanu zullen op woensdag 3 augustus kortstondig actief zijn in de Amsterdam ArenA. De Nigeriaanse helden van Ajax ’95 zijn present bij het afscheid van Edwin van der Sar. Oranje-international Rafael van der Vaart doet met het Dream Team Van der Sar mee.

De lijst met namen die aanwezig zullen zijn bij het afscheid van Edwin van der Sar wordt steeds langer. Deze keer hebben Finidi George en Nwankwo Kanu hun deelname bevestigd in het team van Ajax '95, waarvoor eerder onder anderen, Patrick Kluivert, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Danny Blind, Ronald en Frank de Boer al toezegden. De trainer van toen, Louis van Gaal, zal weer als coach optreden. Ajax '95 zal het opnemen tegen Oranje '98 dat onder leiding staat van Guus Hiddink.

In het team van Hiddink maken Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Ajacied André Ooijer, Ruud Hesp, Richard Witschge, Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk, Aron Winter en Jaap Stam hun opwachting. Oranje ’98 zal verder nog met enkele namen worden uitgebreid, zodat de Oranjehelden van toen op volle sterkte zullen zijn tegen Ajax ’95.

Na de voorwedstrijden Ajax D1 - Manchester United D1 en Ajax ’95 - Oranje ’98 speelt Ajax 1 tegen het 'Dream Team Van der Sar'. In het droomelftal van Van der Sar doen vele grote namen mee. Onder anderen Rafael van der Vaart, Alessandro Del Piero, Louis Saha, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Nemanja Vidic en Michael Carrick verschijnen, samen met Van der Sar, aan de aftrap. Ooijer en Van Bronckhorst spelen 3 augustus ‘de dubbel’. Zij doen ook met het Dream Team mee.

De bijzondere avond begint om 17:45 uur en de opbrengst komt ten goede aan een aantal goede doelen, waaronder Stichting Doe Een Wens en Laureus.

Programma afscheid Van der Sar:

17:45 uur: Ajax D1 - Manchester United D1

18:10 uur: Ajax’95 (olv Louis van Gaal) - Oranje’98 (olv Guus Hiddink)

19:10 uur: Ajax - Dream Team Van der Sar (olv Sir Alex Ferguson)

20:25 uur: Einde avond

Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Bestel je kaarten online via onderstaande link.

Tekst en beeld: Ajax.nl

Koop hier direct je kaarten voor deze bijzondere voetbalavond