Menu

Van der Vaart en Hersi naar EK

Rafael van der Vaart en Youssouf Hersi zijn door bondscoach Ruud Kaiser geselecteerd voor het Europees kampioen in Duitsland. De andere Ajacieden Didi Longuet, Serginho Greene en Kiran Bechan gaan niet mee naar de titelstrijd voor de jeugd tot achttien jaar.

Naast dit drietal vielen ook Jeffrey Leiwakabessy, Marc van Eijk en Romano Denneboom af. Kaiser koos voor drie 'youngsters'. David Mendes en Sergio de Windt zijn afkomstig uit Oranje onder zeventien en Rafael van der Vaart speelde in mei al het EK onder zestien jaar. 'Van der Vaart heeft het heel goed gedaan, niet alleen in de oefenwedstrijd tegen TOP, maar ook op de training,' aldus de bondscoach op de website van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond.

De definitieve selectie van Oranje ziet er als volgt uit: Cor Varkevisser, Kees Kostwinder; Marcel Akerboom, David Mendes, Ruud Knol, Sergio de Windt, Steve Olfers, Alje Schut; Joos van Barneveld, René van Dieren, Nick Hoekstra, Rafael van der Vaart, Said Boutahar; Youssouf Hersi, Thijs Houwing, Marnix Kolder, Jeffrey de Visscher en Riga Mustapha.