Menu

Van der Vaart en Ibrahimovic ontbreken in Zwolle

Ajax mist zondag in het uitduel tegen FC Zwolle twee belangrijke spelers. Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic ontbreken in de formatie van trainer Ronald Koeman wegens blessures. Koeman voegde derhalve junior Ryan Babel toe aan de selectie.

Rafael van der Vaart blesseerde zich op de training van zaterdag aan zijn enkel. Maandag wordt verder gekeken hoe ernstig de blessure van de aanvoerder is. Zlatan Ibrahimovic kwam met liesklachten terug van een wedstrijd met het nationale elftal van Zweden. De spits is niet op tijd hersteld voor het duel van zondag.

Door deze twee nieuwe blessuregevallen is de selectie van Ajax erg klein. Ronald Koeman voegde daarom Ryan Babel toe aan de groep. De aanvaller wist nog van niets toen hij in het veld stond bij de kampioenswedstrijd van de A1. Halverwege het duel (een 5-2 zege op Feyenoord) waarin hij twee keer scoorde, kreeg de jonge spits te horen dat hij zondag voor de derde keer bij de selectie van het eerste elftal zit. Ajax reist met 17 spelers af naar Zwolle.