Menu

Van der Vaart en Rosales getest

In de stromende regen werd de fysieke gesteldheid van twee Ajacieden maandagochtend getest. Rafael van der Vaart en Mauro Rosales moesten sprinten en afronden om daarna te bekijken hoeveel last de twee nog hebben van de verschillende blessures. De overige Ajacieden bereidden zich op een normale manier voor op de wedstrijd tegen Maccabi Tel-Aviv.

De warming-up werd maandag besloten met een kopspelletje op een klein veldje. De bal mocht daarbij niet met de voeten geraakt worden, maar slechts met het hoofd. Het leverde natuurlijk een aantal komische situaties op, waardoor de hele selectie af en toe in schaterlachen uitbarstte. De groep werd vervolgens verdeeld in tweeën. De ene groep begon aan een rondo, de andere oefende verschillende spelsituaties, zoals vrije trappen vanaf het middenveld en voorzetten vanaf de vleugels.

Nigel de Jong, die zaterdagavond een gekneusd borstbeen opliep, Yannis Anastasiou, die in dezelfde wedstrijd een blessure kreeg aan zijn bovenbeen, en Wesley Sneijder, die na Heerenveen last had van zijn scheenbeen, konden allen de training met de groep volgen.

René Wormhoudt en Tonny Bruins Slot namen na het kopspelletje Rafael van der Vaart en Mauro Rosales mee naar een hoek van het veld. Daar werd het tweetal een test afgenomen. Ze moesten sprintjes trekken en afronden op doel. In de stromende regen gaven de twee Ajacieden de volle honderd procent. Tegen het einde van de ochtend klaarde het weer enigszins op en verscheen er, symbolisch of niet, ook een glimlach op het gezicht van de Argentijn. Hij stak zijn duimen op ten teken dat het goed ging. Ook Van der Vaart liep ontspannen het veld af.

Na afloop van de training bleek dat de aanvoerder van Ajax als enige de test heeft doorstaan. Met Rosales wordt geen risico genomen en de rechtsbuiten zal derhalve maandagmiddag niet mee afreizen naar Noordwijk voor het mini-trainingskamp.