Menu

Van der Vaart en Sneijder in Oranje

Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder zijn door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel met Moldavië, komende zaterdag in Eindhoven. Johnny Heitinga en Maarten Stekelenburg werden uitgenodigd voor het Olympisch elftal.

Het duel tegen Moldavië is voor Oranje niet meer van belang voor de ranglijst in hun poule. Tsjechïë is immers zeker van de eerste plaats en Oranje kan niet anders dan tweede worden. De bondscoach blikt derhalve vooruit op de twee barragewedstrijden op 15 en 19 november tegen een andere nummer 2.

Selectie Nederlands Elftal: Waterreus, Van der Sar; F. de Boer, Stam, Ooijer, Reiziger, Van Bronckhorst, Zenden; Bosvelt, Cocu, Sneijder, Overmars, Robben, Van der Meyde; Van der Vaart, Makaay, Kluivert en Van Hooijdonk.

Olympisch team

Johnny Heitinga en Maarten Stekelenburg zijn door bondcoach Cor Pot geselecteerd voor het duel tegen Moldavië. Nigel de Jong is niet opgeroepen, de Ajacied is geschorst. Ook de door Ajax verhuurde Youssouf Hersi (NEC) en Kiran Bechan (Sparta) behoren tot de selectie. Het Olympisch team speelt zaterdag 11 oktober in stadion De Braak in Helmond het laatste duel uit de EK-kwalificatiestrijd. Het team kan zich niet meer kwalificeren.

De volgende spelers hebben van de KNVB-coach een uitnodigingsbrief ontvangen:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Theo Zwarthoed (AZ).
Verdediging: Michael Jansen (Vitesse), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), David Mendes da Silva (Sparta Rotterdam), Steve Olfers (RKC Waalwijk), Marcel Seip (SC Heerenveen), Johnny Heitinga (Ajax).
Middenveld: Youssouf Hersi (NEC), Jordi Hoogstrate (PSV), Danny Mathijssen (Willem II), Stijn Schaars (Vitesse).
Aanval: Kiran Bechan (Sparta Rotterdam), Anuar Diba (NAC Breda), Serghino Greene (RKC Waalwijk), Koen van de Laak (FC Den Bosch), Eddy Putter (FC Volendam), Jack Tuyp ( FC Volendam).