Menu

Van der Vaart en Sneijder tevreden middenvelders

De ene middenvelder was blij met zijn eerste doelpunt, voor de tweede kon de avond niet meer stuk door zijn invalbeurt na maandenlang blessureleed. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart waren twee glunderende Ajacieden na afloop van de gewonnen kwartfinale in de Amstel Cup tegen FC Groningen.

Van der Vaart viel twintig minuten na rust in voor Richard Witschge. De Heemskerker kreeg een staande ovatie van het publiek. ,,Dat gaf wel een kick, moet ik zeggen", reageerde Van der Vaart. ,,Ik had liever vanaf het begin gespeeld, want invallen is altijd lastig. Maar ik dacht, die pot winnen we wel. Het is de bedoeling dat ik fit blijf, dus ik wist dat ik niet de hele wedstrijd zou spelen. Afgelopen maandag met Jong Ajax was een belangrijke test om te kijken of ik een reactie kreeg. Maar die bleef gelukkig uit, ik heb nergens meer last van. Nu hoop ik dat ik niet zoveel wedstrijden nodig heb om weer op mijn oude niveau te komen. Dat moet ik afwachten, ik heb geen plan met Koeman bedacht wanneer ik vanaf het begin kan spelen of zo."

Van der Vaart diende de plek van Witschge, links op het middenveld, over te nemen, maar de nummer 23 was meer voorin te bekennen. ,,Dat was niet helemaal de bedoeling, maar ik wilde graag een doelpunt maken. Ik wilde laten zien dat ik kan scoren", aldus Van der Vaart.

Sneijder was blij dat zijn ploeggenoot weer fit is. ,,Ik denk dat hij op het juiste moment weer fit is, we hebben de komende weken een heel druk programma. Na een moeilijke periode is hij weer terug, dat is prachtig. Hij is toch een belangrijke speler voor het team", vond Sneijder. Zelf speelde hij een uitstekende wedstrijd. Bovendien maakte hij zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax 1. Sneijder: ,,Deze schoot ik in ieder geval goed binnen. Dat heeft zes wedstrijden geduurd, geloof ik. Hij had wel eerder kunnen vallen, maar ja, dat gebeurde niet. Het was een verlossend moment."

Op de eerste tien minuten na, was Sneijder tevreden over het spel van Ajax. ,,Misschien heeft het te maken met het feit dat we in een ongebruikelijke opstelling begonnen. Maar er stonden gewoon elf goede voetballers in het veld. Die eerste tien minuten gingen moeizaam, we liepen een beetje te zoeken nar elkaar. Maar daarna hebben we de hele wedstrijd gedomineerd. Het was een belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben vier keer gescoord en dat is goed voor ons zelfvertrouwen. Daarnaast ben ik voor de tweede keer 'Ajacied van de wedstrijd' geworden. De eerste keer was ook bij een wedstrijd in de Amstel Cup. Dit toernooi ligt me dus wel."