Menu

Van der Vaart en Soetaers moeten aanpoten

De meeste spelers konden het zoals gebruikelijk op de ochtend na een wedstrijddag rustig aan doen. Maar voor Rafael van der Vaart en Tom Soetaers was het aanpoten. Omdat zij niet in actie kwamen, moesten zij alle zeilen bijzetten.

De twee hoofdrolspelers van gisteren bleven vrij lang buiten. Wesley Sneijder liep, ondanks een pijnlijke voet, redelijk vrolijk het veld af. Maar Johnny Heitinga keek minder gelukkig. Hij had zondagavond bij Studio Sport nog eens gezien hoe hij onterecht van het veld werd gestuurd. De geplaagde verdediger ging zelfs nog even in op een opmerking van de kant 'of die gele kaarten na het zien van televisiebeelden ook worden kwijtgescholden?' ,,Nee, hoor. Gewoon één wedstrijd", mokte de jongeling, die daardoor volgende week tegen SC Heerenveen aan de kant moet blijven.

Terwijl het rechtergedeelte van het veld bijna was leeggestroomd, richtte alle aandacht zich op links, waar Rafael van der Vaart en Tom Soetaers nog volop bezig waren. Zij moesten keer op keer afwerken op doel, waarbij het niet alleen om het scoren ging, maar ook om de sprint, het aanspelen en de aanname. Het tempo was hoog en de twee moesten regelmatig even stevig uithijgen. In die tijd zette de trainer zichzelf even achter de bal en klopte zijn doelman Bogdan Lobont weer met zijn magistrale techniek. Een balende keeper achterlatend, toonde hij een grote grijns aan zijn publiek. Zo doe je dat dus, vertelde de gezichtsuitdrukking de omstanders.

De trainer oogde ontspannen. Ronald Koeman gebruikte de maandagochtend zoals zo vaak om bij te praten met zijn spelers. Na wat opwarmronden, vertrok de basis van zondag tegen ADO Den Haag plus invaller Victor Sikora naar de rechterkant van de trainingsvelden om een loopcircuit met de bal af te werken. Dat ging op tijd, maar de spelers hoefden zich niet over de kop te lopen.

Yakubu en Zlatan Ibrahimovic lieten vanwege lichte klachten de training aan die kant voor wat-ie was en liepen zelf nog wat uit, voordat zij weer naar binnen gingen. Jari Litmanen volgde vanwege lichte klachten aan de hamstring een eigen programma en sprak vervolgens ook uitgebreid met Koeman.

Maarten Stekelenburg, Anthony Obodai, Petri Pasanen en Nigel de Jong ontbraken. Zij spelen vanavond met Jong Ajax mee. Maxwell is naar Brazilië afgereisd waar hij voor het eerst is geselecteerd voor Jong Brazilië.