Menu

Van der Vaart 'Golden Boy 2003'

Rafael van der Vaart is door Europese voetbaljournalisten uitgeroepen tot Golden Boy van het jaar 2003. De verkiezing is de door de Italiaanse krant Tuttosport in het leven geroepen en zaterdag kreeg de vice-aanvoerder van Ajax een voorlopige prijs.

Vrijdagmiddag reikte Van der Vaart zelf nog een Award uit aan de Nederlandse tweeling Koen en Jos van der Donk voor de film De Kameleon, maar een dag later werd hij zelf in het zonnetje gezet.

Door veertig verschillende journalisten, van gerenommeerde kranten en tijdschriften als de Gazetta della Sport, The Sunday Times en Voetbal International, kon worden gestemd op de meest talentvolle voetballer in Europa onder de twintig jaar. Met een kleine voorsprong werd zaterdag bekend dat Rafael van der Vaart de Engelsman Wayne Rooney achter zich had gelaten. Derde werd Ronaldo, die van Manchester United wel te verstaan.

Journalist Massimo Franchi van Tuttosport overhandigde een plaquette aan Van der Vaart. In januari zal de nummer tien van Ajax de daadwerkelijk prijs ontvangen, een gouden bal.