Menu
Van der Vaart haakt geblesseerd af

Van der Vaart haakt geblesseerd af

Bij de selectie van Ajax is alles vanaf woensdag gericht op Feyenoord, zondag de tegenstander in de Rotterdamse Kuip. Dinsdag waren de mannen nog vrij, woensdag ging het er stevig aan toe. Rafael van der Vaart verliet geblesseerd het trainingsveld.

In de duels ontzagen de Ajacieden elkaar allerminst. Meestal liep het goed af, maar bij een van die onderlinge confrontaties bleef Rafael van der Vaart liggen. Hij had last van zijn enkel en verliet hoofdschuddend het veld. Hij was niet de enige die neerging. Ook Nigel de Jong leek zich te hebben geblesseerd, maar de tweevoudig doelpuntenmaker van zondag kon gelukkig snel weer verder.

Tomás Galásek hield zich goed staande. De Tsjech trainde voor het eerst volledig met de groep mee en dat leek hem weinig moeite te kosten. Niet naar buiten kwamen doelman Bogdan Lobont en aanvaller Nicolae Mitea. Beide Roemenen kampen met rugklachten. Het is nog te vroeg in de week om te kunnen zeggen of dat gevolgen heeft voor de wedstrijd tegen Feyenoord.

Vanaf vandaag moeten de spelers Feyenoord als hoofdgedachte hebben. ,,Ik heb daar nog nooit gewonnen, geloof ik", is de weinig vrolijke gedachte die bij Hans Vonk de boventoon voert als hij aan de Rotterdamse ploeg denkt. ,,Daar moet maar eens verandering in komen", is de op revanche beluste doelman zich bewust. Met de gretigheid, zoals die afgelopen weekeinde tegen AZ op de mat werd gelegd, zit het in elk geval wel goed, want de spelers volbrachten elk trainingsonderdeel op het scherp van de snede.