Menu

Van der Vaart in Club van 100

Rafael van der Vaart is sinds afgelopen zondag opgenomen in de exclusieve Club van 100. De aanvoerder van Ajax speelde in Alkmaar alweer zijn honderdste competitiewedstrijd in Ajax 1.

Rafael van der Vaart debuteerde voor Ajax 1 toen hij net een paar maanden 17 jaar was. Het was uit bij FC Den Bosch en de trainer op dat moment was Hans Westerhof. Exact een halfjaar na zijn eerste optreden scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Ajax 1. Voor eigen publiek schoot hij Ajax naar een 3-0 voorsprong op Roda JC. Uiteindelijk zou Ajax het duel besluiten met een 4-2 overwinning.

Afgelopen zondag had Van der Vaart nog een mooie mijlpaal kunnen halen. Als hij had gescoord tegen AZ was dat zijn 50ste competitiedoelpunt geweest. Dan had hij dus één op twee gelopen. Vreemd was het niet geweest als hij tegen de Alkmaarders had gescoord, want dat deed hij in vier eerdere duels al vier keer.

In de huidige selectie is de aanvoerder niet de speler met de meeste competitieduels achter zijn naam. Dat is Tomás Galásek, die inmiddels al weer in 118 eredivisieduels in het Ajax-shirt speelde.


In onze breedbandportal staat sinds dinsdagmiddag een fraai portret van Rafael van der Vaart.

Lees meer over de club van honderd.