Menu
Van der Vaart is toe aan iets nieuws

Van der Vaart is toe aan iets nieuws

De media stonden deze week vol verhalen over Rafael van der Vaart die was gesignaleerd bij de Duitse voetbalvereniging HSV. De Ajacied erkende dat hij toe is aan iets nieuws. Vrijdag gaf hij nadere tekst en uitleg.

,,Laten we voorop stellen dat het niet definitief is dat ik wegga. De kans bestaat", begint Van der Vaart aan het soort kringgesprek met journalisten. ,,Daarom heb ik nog niet het vreemde gevoel van iemand die bezig is aan zijn laatste stappen bij Ajax. Dat gebeurt pas als het echt zo ver is."

Tijdens de revalidatie van zijn enkelblessure heeft Van der Vaart veel nagedacht over zijn voetbaltoekomst. ,,Toen kwam ook het gevoel dat ik toe was aan iets nieuws. Die gedachte heeft met zoveel dingen te maken, maar het is duidelijk dat de laatste anderhalf jaar niet makkelijk zijn geweest. Er zijn veel dingen gebeurd. Maar ik heb nooit problemen met de club gehad."

Vorig weekeinde zat Van der Vaart op de tribune bij HSV in Duitsland. ,,Ik kreeg daar uitgelegd hoe het bij hun werkt. Ik ben bij een wedstrijd geweest en dat was prima. Ze willen mij achter de spits laten spelen. Dat lijkt me wel wat. Maar definitief is er niets. Ik wil wel elke week spelen, ook met het oog op het Nederlands elftal. Dus ik wil zeker zijn dat ik een basisplaats heb."

Van der Vaart laat doorschemeren dat zijn beslissing niets met Danny Blind te maken heeft. ,,Als hij vanaf het begin trainer was geweest, had dat mijn perpectief kunnen veranderen, want ik ben erg gecharmeerd van Blind. Hij is altijd duidelijk en legt het goed uit als je niet speelt. Het is ook goed te horen dat hij wil dat ik blijf."

,,Het is altijd jammer als een speler van het kaliber Van der Vaart zou vertrekken", zei Blind zelf vrijdagmiddag. ,,Ik heb de afgelopen weken met tal van jongens gesprekken gevoerd en Rafael was daar een van. Uit dat gesprek kwam nadrukkelijk naar voren dat hij toe is aan iets anders. Maar zo ver is het nog niet, een en een is niet altijd twee. Alle partijen moeten nog tevreden zijn mocht er een club belangstelling tonen. Ikzelf zou er geen probleem mee hebben als Van der Vaart zijn contract hier uitdient."