Menu

Van der Vaart; ''Jammer dat ik er thuis niet bij ben''

Rafael van der Vaart keek uiteraard met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. ,,Het resultaat is best goed. We moeten thuis winnen, al zal dat best moeilijk zijn. Natuurlijk is het jammer dat ik er niet bij kan zijn."

De kersverse international kreeg zijn derde gele kaart in Europees verband. ,,Ik wilde de bal spelen, maar was te snel. Daardoor pakte ik de speler in plaats van de bal."

Van der Vaart vond het een 'werkwedstrijd': ,,We kwamen weinig aan voetballen toe. We hebben keihard gewerkt en ik kon ook aanvallend weinig brengen. Gelukkig had Fred een wereldredding. Thuis moeten we scherp zijn. Vorig jaar tegen Lausanne dachten we ook wel even te winnen, maar dat ging toen ook niet goed."

Aanvoerder Fred Grim moest nog worden opgelapt na een aanvaring met Heine Fernandez: ,,Ik voelde een schoen die in mijn gezicht bleef hangen. Ik was mijn orientatie helemaal kwijt. We hebben het blessuremoment zo lang mogelijk gerekt want ik was echt even dizzy. Nu heb ik nog een beetje hoofdpijn en dan zal vanavond nog wel erger worden."

Over de kansen op het bereiken van de derde ronde: ,,Thuis moet het mogelijk zijn om door te komen."