Menu

Van der Vaart met Jong Oranje simpel langs Estland

Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond met Jong Oranje een ruime overwinning behaald op Estland. In Arnhem won de ploeg van de Ajacied met 6-0 van de nummer laatst in de poule. ,,Een mooie wedstrijd was het niet”, vond Rafael. ,,Estland kon er weinig van.”

De uitslag van koploper Portugal had de oren van Van der Vaart een uur na de wedstrijd nog niet bereikt. ,,Wat zeg je? Heeft Portugal verloren van Cyprus? Dan staan wij nu zeker bovenaan?” Inderdaad. Jong Oranje voert na de 1-0 nederlaag van de Portugezen de ranglijst van groep 2 aan met een punt voorsprong op Portugal. De Nederlanders hebben echter een wedstrijd meer gespeeld dan de overige landen in de poule.

Van der Vaart speelde 70 minuten. ,,Een beetje rustig houden he”, reageerde de Ajax-middenvelder op zijn wissel 20 minuten voor tijd. ,,Ik heb lekker rustig gespeeld, niet gescoord, geen assists gegeven en geen gekke dingen gedaan. Ik moet zaterdag weer een wedstrijd spelen. Nee, daar ben ik in het begin van de wedstrijd niet mee bezig, maar bij 5-0 neem je toch wat gas terug.”

Vrijdagavond had Van der Vaart namelijk ook al gespeeld met Jong Oranje tegen Ierland. ,,Dat was wel een ander niveau dan vanavond. Tegen de Ieren hebben we het niet slecht gedaan. We kwamen op 1-0 achter en met een volley rondde ik een voorzet van Dirk Kuyt af.”

Op zaterdag mochten de jonge talenten naar huis. ,,Daar heb ik naar het Nederlands elftal gekeken. Wat dramatisch was dat.” Dat de ´grote mannen´ het wellicht voor Van der Vaart verbruid hebben, daar wil hij niet aan. ,,Ik heb er geen moment aan gedacht dat ik zelf misschien op het WK had kunnen spelen.”

Het openingsdoelpunt tegen de Estlanders werd gemaakt door een andere Ajacied, de aan Haarlem verhuurde Darl Douglas. Van der Vaart speelde nooit met hem in een elftal. Wel met Youssouf Hersi, die was ingevallen. Overigens niet voor Van der Vaart. De aan NAC uitgeleende jeugdinternational bracht in de 80e minuut de eindstand op 6-0.

Moe van de twee wedstrijden in vijf dagen tijd is Van der Vaart niet. ,,Nee, die wedstrijd tegen Estland stelde weinig voor.” Woensdag is hij vrij. Donderdag meldt hij zich weer in de Arena om de puntjes op de i te zetten voor de wedstrijd van zaterdag tegen FC Twente.