Menu
Van der Vaart niet mee naar Heerenveen

Van der Vaart niet mee naar Heerenveen

Rafael van der Vaart zal zaterdag niet met de groep afreizen naar Heerenveen. De middenvelder ondervindt te veel hinder van een hamstringblessure en is nog niet honderd procent fit.

De domper valt voor Danny Blind in een toch al moeizame periode, waarin de coach zijn spelers niet op het trainingsveld, maar bij de nationale ploeg in actie zag. ,,En dat is heel jammer, want ik zou zo graag de tijd hebben om met de hele groep te trainen en met iedereen te praten. Door de interlandverplichtingen hebben we anderhalve week weinig kunnen doen. Ik kijk dan ook uit naar de komende weken", vertelde Blind op de persdag van vrijdagmiddag.

Over het spel van zijn jonge pupillen Ryan Babel en Hedwiges Maduro bij Oranje was de trainer tevreden. ,,Ik heb alleen de eerste wedstrijd tegen Roemeniƫ gezien, omdat ik tijdens de tweede zelf bij een andere wedstrijd was. Maar ik vond ze allebei goed invallen. Zeker Babel, door zijn goal en grillige spel."

In het Nederlands elftal viel Ryan Babel twee keer in op de linksbuitenpositie. Maar Danny Blind ziet in potentie een centrumspits in Babel. ,,Het ligt nu open. En de toekomst moet dat uitwijzen. Aan de linkerkant heeft Babel wat meer ruimte om zijn acties te maken. Dat luistert op de positie van centrumspits wat nauwer, maar op termijn zie ik hem wel op deze positie."

Tegen de aankomende tegenstander sc Heerenveen streeft Blind ernaar de rust in het elftal terug te brengen. ,,Dat mis ik in het elftal en daar zullen we de komende tijd aan moeten werken. Ze moeten meer gaan spelen met het tempo van een wedstrijd. De beheersing over wat je doet en in welk tempo je speelt, mis ik. Maar zoals je weet, is dat een moeilijk aspect in het voetbal. We moeten daarom zo snel mogelijk de UEFA Cup halen, zodat we hier aan kunnen werken. Verder blijven we wel met een schuin oog naar boven op de ranglijst kijken."

Naast de korte-termijndoelstellingen kijkt Blind ook al vooruit naar het volgende seizoen. ,,Ik ga daarbij niet in op de versterkingen voor specifieke posities, maar het is duidelijk dat het elftal een bepaalde rijpheid en volwassenheid kan gebruiken."