Menu

Van der Vaart: 'Ondanks winst, moet het beter'

Rafael van der Vaart worstelde na afloop van de winst op FC Zwolle met gemengde gevoelens. Ajax had weer drie punten, maar het spel in de tweede helft was veel minder dan in de eerste helft. Van der Vaart bediende in die helft met een prachtige hakballetje uit de lucht Zlatan Ibrahimovic, die de bal met zijn hoofd voor de voeten van doelpuntenmaker Steven Pienaar legde.

,,De eerste helft ging het nog wel redelijk. Zoals bij die goal; zo moet het. Maar de tweede helft zakten we na tien minuten helemaal weg. Ook al halen we elke wedstrijd weer drie punten, we moeten hard aan het spel blijven werken. Dat moet veel beter", aldus de aanvoerder die na 62 minuten werd gewisseld voor Wesley Sonck.

Wesley Sneijder die in vergelijking met de wedstrijd tegen Grazer AK nu wel tot de basiself behoorde, sloot zich hierbij aan. ,,De eerste helft speelden we bij vlagen goed, maar de tweede helft ging het weer mis. Ik weet niet echt de oorzaak. De eerste helft speelden we wel aggresiever. Misschien dat het daar aan ligt", aldus de middenvelder.

Positief was het optreden van Julien Escudé. De Fransman lijkt steeds meer in zijn ritme te komen. ,,Ik heb vandaag zelf redelijk goed gespeeld en ik ben blij dat we drie punten hebben. De communicatie achterin verloopt steeds beter en dat geeft mij vertrouwen. Ik moest de eerste wedstrijden behoorlijk wennen aan het spel en de manier van spelen van mijn teamgenoten."