Menu

Van der Vaart ontvangt nu echt 'Pallone d'Oro'

Rafael van der Vaart ontving woensdagmiddag uit handen van de Italiaanse journalist Massimo Franchi de prijs voor zijn uitverkiezing tot 'European Golden Boy 2003'. Meer dan dertig journalisten van toonaangevende bladen in Europa kozen de middenvelder van Ajax in november van 2003 al tot beste Europese speler onder 21 jaar, maar toen was de gouden bal nog niet voorhanden.

De verkiezing van het grootste jonge talent van Europa, uitgeschreven door de Italiaanse sportkrant Tuttosport, vond in november van het vorige jaar plaats. Meer dan dertig journalisten van gerenommeerde Europese kranten en tijdschriften als de Gazetta della Sport, The Sunday Times, L'Equipe en Voetbal International verkozen Ajacied Rafael van der Vaart met grote meerderheid tot 'Golden Boy'. Hij bleef Wayne Rooney van Everton en Ronaldo van Manchester United voor.

Ten tijde van de uitverkiezing was de gouden bal, die bij de titel hoort, nog niet klaar. Daarom kwam Massimo Franchi hem deze woensdag speciaal naar de ArenA brengen. Trots nam Van der Vaart de trofee in ontvangst.

De vice-aanvoerder van Ajax bedankte de Italiaanse sportkrant en liet weten dat hij ooit de 'grote' Gouden Bal hoopt te winnen, de door France Football georganiseerde verkiezing voor de beste speler van Europa.