Menu

Van der Vaart opgenomen in selectie bekerfinale

Rafael van der Vaart is opgenomen in de 19-koppige selectie voor de bekerfinale tegen FC Utrecht. Op 10 februari raakte de middenvelder geblesseerd aan zijn rechterknie en moest twee keer onder het mes voor een operatie aan zijn rechterknie.

Na de zaterdagmiddagtraining maakte trainer Ronald Koeman aan zijn spelers bekend wie meereisden naar het trainingskamp. Rafael van der Vaart behoorde tot zijn vreude tot die groep van negentien. De training van zaterdag ging van begin tot het einde goed: ,,Ik ben enorm blij dat ik weer eens de bus in mag", reageerde de Heemskerker, die op 10 februari geblesseerd raakte aan zijn rechterknie, kort voor vertrek.

Hoewel hij dus vanaf die bewuste wedstrijd tegen RKC geen wedstrijd meer speelde, is hij wel topscorer van Ajax gebleven over het seizoen 2001-2002 met 14 treffers. Mede dankzij het belang van Van der Vaart in deze succesvolle competitie wilde Koeman hem opnemen in zijn selectie. In de media liet de trainer al doorschemeren gevoelig te zijn voor zulke sentimenten en wellicht dat hij hem speeltijd geeft in De Kuip, waar de 19-jarige middenvelder dit seizoen al eens zo goed speelde.

Volledige selectie voor bekerfinale tegen FC Utrecht: Grim, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, O'Brien, Galasek, Van Halst, Maxwell, Van der Meyde, Mido, Machlas, Didulica, Van der Vaart, Yakubu, Wamberto, Zlatan, Ikedia, Pienaar en Van Damme. Een van deze spelers zal genoegen moeten nemen met een plaatsje op de tribune omdat op de bank maximaal zeven spelers mogen plaatsnemen.