Menu

Van der Vaart, Pienaar en Trabelsi genomineerd voor uefa.com team van 2003

Ajacieden Rafael van der Vaart, Steven Pienaar en Hatem Trabelsi zijn genomineerd voor het team van 2003, dat door de lezers van uefa.com gekozen kan worden. Andy van der Meyde en Cristian Chivu, gedurende een groot deel van 2003 ook Ajacied, zijn eveneens opgenomen op de 'shortlist' van 60 spelers uit Europese competities.

Rafael van der Vaart is een van de vijf linkermiddenvelders op wie gestemd kan worden via de website van de UEFA. Hij heeft in zijn categorie gezelschap van onder andere Ryan Giggs en Pavel Nedved.

Hatem Trabelsi is een van de vijf genomineerde rechtsbacks in het klassement. Hij moet het onder meer opnemen tegen Lilian Thuram van Juventus.

Steven Pienaar komt voor in de categorie rechtermiddenvelders. Hij heeft gezelschap van, onder andere, ex-teamgenoot Andy van der Meyde, die in de zomer koos voor Internazionale.

Cristian Chivu, die in de zomer Ajax verruilde voor AS Roma, is een van de tien centrale verdedigers die gekozen kunnen worden. Andere Nederlanders bij de 60 kandidaten zijn oud-Ajacied Edgar Davids en Oranje-spitsen Ruud van Nistelrooy en Roy Makaay.

Voetbalfans kunnen hun stem uitbrengen op de Ajacieden en andere Europese toppers via de website www.uefa.com bij Team of the Year 2003 .