Menu

Van der Vaart: ''Publiek heeft genoten''

Uiteraard waren de Ajacieden na afloop van de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NEC tevreden over de prestatie. Het was in de persruimte in de catacomben van het stadion dan ook een jolige stemming.

De arme Wamberto werd het leven zuur gemaakt door zijn ploegmakkers Daniel Cruz, op krukken, en Maxwell. De Braziliaan stond voor de camera's van AT 5 en Cruz en Maxwell stonden te geinen bij alles wat hij zei.

Andy van der Meyde was tot Man-of-the Match uitgeroepen. ,,Het ging ook lekker", vond de nummer 7 die opviel door zijn goede spel. ,,Het scheelt natuurlijk ook dat we na anderhalve minuut al een strafschop kregen. Toen die er in ging, gaf dat vertrouwen. Dan moeten we natuurlijk wel oppassen dat we niet al te veel circustrucjes gaan uitvoeren. Maar bij 4-0 kan dat wel."

Ook Rafael van der Vaart blonk wederom uit. ,,Ja, het ging wel goed", aldus de eeuwig nuchtere middenvelder die deze week zijn debuut maakte bij het Nederlands team. ,,Vooral de eerste helft was goed en heeft het publiek volgens mij wel genoten. Vandaag konden we doorzetten en dat deden we ook. En die vrije trap die ik scoorde werd van richting veranderd, dus dat was een beetje geluk, maar hij zat er wel lekker in. Die 5-0 vind ik ruim voldoende."

Fred Grim had ook een goed elftal gezien. ,,NEC had wel de kans op 1-1, dus die redding was belangrijk. We staan bovenaan, hebben nog niets verloren en nu wonnen met nog mooi voetbal ook. Het elftal moet nog groeien en we zijn nu bezig om een geheel te worden. Twee weken geleden wonnen al van Groningen met 1-4 en speelden we heel verzorgd en tempo bepalend."

En wat gebeurde er toch bij die voorzet? ,,Ik onderschepte de bal goed, maar toen kwam een andere aanvaller al weer aan. Met een subtiele beweging ontweek ik hem, waarna ik al direct in de diepte keek. Uit de voorzet kwam een goal dus dat was heel mooi."